Najdi forum

Čisto sem si zavozila žiljenje. S fantom sva bila skupaj skoraj 5 let, imela krizo, šla sva si res na živce, kregala sva se, bilo ni lepo. V tem trenutku me ob eni proložnosti začopati sodelavec-vezan, ki mu roji samo seks po glavi, sicer zelo simpatičen, energija med nama šiba. A z njegove strani le želja po sexu, z moje navezanost, in skoraj že zaljubljenost. Znašla sem se v situaciji ko sem sedela na dveh stolih, s sodelavcem občasen sex, potem čakanje na njegove sms-je, s fantom sva se odtujila, tudi spala nisva več, saj nisem mogla z dvema. S fantom nisem hotela nehati, ker sem ga imela zelo rada in sem vedela da je le kriza, nisem ga hotela pustiti. Potem ugotovim, da je sodelavec en navaden pokvarjenec in ugotovim, kako zlat je moj fant, samo je pač imel neko osebnostno krizo, ki se je odražala tudi na odnosu z mano. Potem hočem prekinit s sodelavcem, odločim se da bom fantu vse priznala in pač vse tvegala-a tega še nisem storila. Potem spet zabava, na katero sem odšla trdno odločena, da s sodelavcem nočem imeti več nič. In sili in sili in podležem, ampak ne zaradi sexa, ampak zato, ker mi je tako hudo, ker postane totalno hladen do mene ko ga zavrnem in potem ful žura z drugimi puncami. Je pa taglavni štoser, vedno v centru pozornosti in rada sem v njegovi bližini. Sicer se nikoli nisva nevemkako kot prijatelja zbližala, vedno je šlo bolj za zabavo. Naj še povem, da sem imela zelo malo fantov in vseskozi imam to paranojo, da me bo enkrat nekdo varal ko bom na primer noseča (starša sta ločena), meni pa se bo zmešalo, zato se že zdaj malo hecam na ta račun, da vidim, da je to le igra in ni nič hudega. S tem se nenako tolažim. No, jaz bi rada s tem prekinila, ker zame je hudo, nočem se več tega it, a vedno me nekako prelisiči, da se mi zdi fino to počet. Potem se počutim grozno, čakam, da me pokliče, seveda me ne. Sprašujem se ali moram s tem sodelavcem to razčistit na eni pijači na primer, da nočem več tega počet, ker na licu mesta ne morem, ker je užaljen in hladen, potem mi je hudo, a razčistiti sem tudi že probala, pa je rekel, da me nič ne sili, kakor hočem, pa spet ratal hladen…grozno sem se počutila.. ali moram zameljati službo, da bom pozabila? ali naj fantu priznam ali naj vseskupaj pozabim kot nočno moro? ker s fantom sva zdaj super, počasi začenjava tudi sexat, ker vmes nisva. rada ga imam, hočem biti z njim. Potem se mi zdi, da je vseskupaj le igra, da vsi to počnejo, pa da mogoče bo pa tudi moj fant kdaj začutil kaj s kakšno sodelavko pa si bo privoščil, potem mi bo pa žal, zakaj si pa tega nisem jaz privoščila ko sem imela priložnost…in na teh žurih so vsi veseli in to ni videt nič takega in ko sem s sodelavcem, se mi zdi da obstaja le on…kot da z njim hodim…potem ko sem doma, se spomnim, kaj sem delala…sem kurba? sem sploh vredna svojega fanta? in nenazadnje-kako postaviti mejo med erotiko in izražanjem ženstvenosti in resnim družinskim življenjem? ker sem ženska in rada sem všeč nasprotnemu spolu…je to narobe? ali samo meje ne znam postavljati? včasih se mi zdi, da imam oba rada…Glavno vprašanje: kako naj zdržim, da ne podležem sodelavcu, da pa se vseeno sproščeno hecam z njim, plešem z njim, se zabavam z njim…da ohranim normalen odnos z njim, ker začne kmalu ko je taka situacija namigovati, da bova in to…in če mu rečem ne, postane hladen, da me kar zaboli…se to sploh da v tej situaciji izvesti?

U si pa zakomplicirala:)
Sodelovc te izkoriča,fantu se še sanja ne..in zakaj se sploh obremenjuješ ko mu rečeš ne-da je hladen,očitno se on ne ko manipulira stabo.Ko ti bo naslednjič ponujal sex,pač reci da SI NAŠLA NEKOGA DRUGEGA,BOLJŠEGA..in če to res tako težko razume.
fANTU PA NE OMENJAJ NIČ,če misliš da se da rešiti vajino zvezo-čeprav jaz dvomim o tem,ampak to ni pomembno,pomembno je kaj misliš ti,če misliš da se splača potem res nehaj z občasnih sexom in lepo sodelovca postavi na hladno.Čimprej-tembolje.

Živjo!

Ne rabiš pogovora s tvojim ljubimcem, ampak se moraš pogovoriti sama s sabo.

Kaj te vleče k njemu? Zakaj te njegova hladnost prizadene, da si potem pripravljena narediti vse za njegovo pozornost? Zakaj te njegova hladnost tudi zelo privlači, saj te prav s takim vedenjem vedno znova pridobi za svoje seksualne potrebe? Kdo v tvojem preteklem življenju je tako ravnal s tabo? Da te je z odtegovanjem ljubezni in pozornosti pripravil do tega, da si bila zanj pripravljena vse narediti. Je bil to tvoj oče ali tvoja mati?

Prepričana sem, da moraš še veliko narediti na sebi preden boš zrela za dober odnos s svojim stalnim fantom (seveda če te bo on čakal in te bo pripravljen sprejeti). Poišči si pomoč v knjigah (Strupeni starši) ali v kakšni skupini, pa tudi posvet s terapevtom bi ti odkril pot iz težav.

Predvsem pa, ne prepusti se občutku slabe vesti – tako kot mi vsi si samo človek in nisi idealna, imaš pa možnost kaj narediti in spremeniti svoje življenje.

Veliko poguma!

Sodelavec te je dodobra “skužil” in sedaj ve, kaj pri tebi deluje. Ko mu nočeš “dat” te začne ignorirat in je užaljen….ve da si potrebna pozornosti in si ljubosumna na ostala dekleta okoli katerih se vrti…zato pač tako dela, da doseže svoje. Pa da ne boš mislila, da ima samo tebe za športni sex….verjetno ima še kako sodelavko in druge rezerve.

Tebi absolutno manjka samozavesti. Od fanta dobiš premalo potrditve, ker je očitno tudi sam v neki krizi in tako iščeš pozornost drugje. Četudi za ceno poniževanja in izkoriščanja (to dela sodelavec s teboj)

Fantu ne govori o tem, kaj si imela za njegovim hrbtom. Ga boš samo prizadela in mu porušila še tisto malo samozavesti in moškosti, ter zaupanja vate in vanj.
Tudi službe ti ni treba menjati. Le spreglej, da te sodelavec izkorišča in izsiljuje. Kaj ti bo njegovo prijateljstvo, njegova pozornost? Pusti ga, naj bo užaljen, naj se zabava z ostalimi dekleti. Ti ga ne potrebuješ. S tem mu boš tudi pokazala, da si močna in da se ceniš. In upravičeno bo užaljen, saj bo to za njega zavrnitev. Le to pa taki “petelinčki” težko prenesejo. Igraj njegovo igro. Ignoriraj ga.

Posveti se odnosu s fantom. Še je čas, da spregledaš, kaj je v resnici vredno. Če verjameš v vajino vezo, potem začni delati na tem, da boš fantu zaupala, da ne boš mislila na to, če te bo prevaral. Z varanjem ne rešiš ničesar. Ti moraš preboleti še izkušnjo ob ločitvi tvojih staršev. Poglej malo nazaj, v otroštvo, v čase, ko sta šla starša narazen. Zdaj si odrastla, zdaj bi ju (vsakega posebej) lahko razumela. Kaj se je zgodilo z njima, med njima.
Razčisti s preteklostjo, starši, sodelavcem in potem začni znova s fantom. Očitno sta na neki prelomnici in če oba verjameta v vajino vezo, se morata potruditi! Drug za drugega in ne razmišljaj, kaj če on…kaj če ti bo žal….če si zvesta sebi in partnerju, ti ne more biti nikoli žal. Da bi pa nekomu vračala varanje (ti že v naprej varaš, če te bo on slučajno kdaj-a ni to malo bolno?) je pa skrajno neresno. Samouničevalno.
Delati nekaj proti sebi?? Zakaj?

Razčisti s preteklostjo, sooči se z ločitvijo staršev in odnosom s fantom!

Tvoja samozavest je na psu, prav iz tega vlečeš vse napačne odločitve. Sodelavec te NE izkorišča, to delaš čisto po svoji vesti. Če ve on, vedo vsi, verjemi. In zvedel bo to tudi tvoj fant, definitivno. Pomagaj si prej in ga fer pusti, drugače znaš iz njegovih ust sližati besede, o katerih se sprašuješ tudi sama.
Menjava službe ni rešitev, prišel bo spet kdo drug, vse je v tvoji glavi. Če ne znaš sprejeti neke trdne odločitve, kako boš sploh znala živeti ? In življeje je vse prej kot med…

Skrajni čas je, da se ustavite, prečutite in razmislite, kaj počnete, kam vas vodijo vaša dejanja in se odločite za eno pot, kjer boste vztrajala.

Sprejmite, da ste vi odgovorna za prevare, ki so verjetno le način, da ste se oddaljila od čutenj, ki so se prebudila v odnosu z vašim fatom. Od kje poznate že tovrsten umik in od katerih čutenj ste zbežala?

Ko se boste odločila in v polnosti odgovorno sprejela posledice vaših dejanj, se ponovno oglasite na forumu ali na moj mail.

Tomaž Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center GSM: 041/867-856 (24 urni avtomatski odzivnik) E-mail:[email protected]

Spoštovani!
Že veliko časaprebiram in analiziram poste, ki jih pišeoseba pod nickom “ta prava Monica”. Nič kaj prida nasvetov ne trosi, vsaj na intelektualni ravni so zelo nizko. Opažam pa neko drugo stvar, kako zelo nizkotno dojemain opredeljujeljudi, ki mislijo drugačeodnje. Gospa ali morda bolje rečeno gospodična, saj dvomim, da bi bila oseba s tako nizko samopodobo in samospoštovanjem, zmožna RESNIH IN KVALITETNIH PARTNERSKIH ODNOSOV, naj preneha s svojimi kvazi psihološkimi diagnozami, saj se samosmeši. pa brez zamere!!!!!

Gospa “ta prava MOnica”naučite se argumentirat. Pretežko? Ker s takimi izjavami delujete omejeno, nezrelo in neinteligentno. Če s čimerkoli označujete ljudi,kot ste v zgornjem primeru Zrelo Marelico, je nujno, da argumentirate, kajti, če se s človekom ne strinjate, je najlaže in najbolj primitivno obdelati ga z neprimernimi besedami, ampak to , cenjena gospa predvsem veliko pove o vas in vaši kapaceiteti možganov.

K zadnjima dvema pisočima (marjeta matjanc in Franci) bi tudi sam dodal svoj podpis. Če pa se ne motim, je oseba “ta prava Monica” nekoč napisala da ne ve zakaj je taka, hoče pa nekako ljudi prizadeti. Če to ni tako, se ji (ti) opravičujem.
Pod svojim prispevkom na teistem forumu pod naslovom Kritika (http://med.over.net/forum5/read.php?140,4101378) sem napisal nekaj splošnih ugotovitev in te veljajo čisto povsod. In tudi kot uporabnik tega si sicer ne morem privzeti neke pravice da Moniko merim z nekimi merili kapacitete možganov in sposobnostih presojanja, to – upam ve sama. Lahko pa samo izrazim željo in kot spoštovanje do ostalih, predvsem tistih ki iščejo tukaj pomoč, da se jih obravnava kot ljudi in ne izrodke. Tudi tako je, žal.

Upam da sem argumentiral tole pisanje; spet smo zašli iz konteksta :))

Ja,jaz pa na drevo pa v jok,ker ne pišem šmensi -fensi ovito v celofan..pišem tako kot tisti trenutek pišem,povem tako kot mislim in še naprej bom,tako kot vi ,hvala za kritike,seveda jih sprejemam,samo le zaradi teh se pač spremenila nebom.Nasvetov ne delim,izrazim le mnenje,kje pa piše da ga je treba tudi upoštevat-nikjer.Tako da če vam moje pisarije niso všeč,jih preskočte ne,tako kot jaz določene in stvar rešena.Kar se pa mojih možganov tiče gospod Franci,men so čist všeč,če pa vam niso je pa to vaš problem-seveda po nepotrebnem,kje pa piše da si moramo bit všeč ane,pogovarjamo se pa še vedno lahko.Pa lep pozdravček vsem.

cec-tisto nisem bila jaz,nekdo je pod mojim nikom pisal,še enkrat si poglej,so narekovaji zgoraj nad monica.Dru-gače tebe pa rada berem.

New Report

Close