Kaj dela IK v Murski Soboti, če sploh kaj?
Zdravnica je oddala predlog za IK I.stopnje v Murski soboti dne 03.04.2015, danes smo 11.06.2015 in še nisem bila vabljena na obravnavo. Obravnavana pa sem bila prvič lansko leto v aprilu in so mi kljub vsem izvidom in moji že na daleč VIDNI telesni INVALIDNOSTI, med drugimi imam tudi izvid iz bolnice na Golniku, kjer imam potrjeno hudo apnejo 95 Ah (izven normale je že 30 Ah), izvid od psihiatra, da sem na precej močnih tabletah za depresijo…itd, odbili predlog za upokojitev ali delno upokojitev, z obrazložitvijo, da na vse videno, ne more biti priznana kakršna koli invalidnost glede na člen ta in ta. Seveda sem oddala pritožbo na II. stopnjo, kjer so mi poslali po nekaj mesecih čakanja od aprila 2014, do novembra 2014, podoben sklep o neinvalidnosti. Letos sem imela “srečo”, ker me je dr Novak iz Soče Ljubljana, napotil na njihov rehabilitacijski center v MS, kjer so me zelo korektno obravnavali in potrdili, da mi ob vseh mojih vidnih in nevidnih pomanklivostih, pripada polna invalidska upokojitev. Zanima pa me, ali bo njihovo mnenje-ki je zelo korektno, kaj pripomoglo k pozitivni rešitvi, ki jo težko pričakujem in ali so tej zdravniki na komisiji-pri meni sta bila dva; dr Horvat Alojz-internist in še neka zdravnica, se ne spomnim priimka- res taki BOGOVI, da jim ne moreš nič, če bodo spet napisali odločbo, da je ne glede na vse, z mano sicer vse OK, oziroma me zanima, kdaj po prejemu negativno rešenega predloga, lahko čim prej spet ponovim postopek in če je nujno, da gre to samo preko osebne zdravnice, ali ga lahko in na kakšen način, sprožim kar sama?