Kaj dati “stronghold” ali kaj drugega?
pratel in frontline na “srcno glisto” (Dirofilaria immitis) ne delujeta. Nanjo delujeta Strongholg (selamectin) in ivermectin – mislim, da se oboje uporablja kot kurativa. Da se zacne dajat en mesec po prihodu z okuzenega obmocja. Ne me drzat za besedo, ampak mislim, da je tako. Na .net-u je bila obsezna debata na to temo.
Eteričnega olja pri mačkah nikakor ne bom nikoli več preizkušala, ker so moje skoraj znorele, pa še hudo alergijo na mestu nanosa so dobile. Za mačke uporabljam Frontline, za notranje zajedalce pa Pratel, Zantel, Prazinon,… Za pse pa Advantix, ker Frontline proti klopom ne deluje več, za notranje zajedalce podobna sredstva kot za mačke, za glisto pa tekočino ali tablete, ki jih kupim v Italiji.
Carmena, a mi prosim, napišeš, kako se reče tekočini za gliste, ki jo kupiš v Italji? Jaz ne morem ne mačkona ne kužka dobit nikakor na tableto, pa se bi poslužila tekočine, lepo prosim!
Pa še: a se to v Italiji kupi v taki lekarni, kjer tudi ljudje kupijejo ali so kakšne posebne trgovine? Katere? Hvala in lp
Ma tud če kura traja par dni, samo da bi pogotnil.
Osem kilogramski maček, trije odrasli, se mučimo s tem ritualom. Da je scena popolna, pa jaz še hlipam od samega hudega. Pol tablete stopim v žlici vode, z injekcijo pozavgam, eden mačka drži v naročju, drugi mu usta drži narazen, jaz pa “streljam” z injekcijo.
Ooooooooo, in to nas čaka ravno danes zvečer,ooooooo:-((((
pratel in frontline na “srcno glisto” (Dirofilaria immitis) ne delujeta. Nanjo delujeta Strongholg (selamectin) in ivermectin.
Verjetno ne bo odvec opozorilo, da zdravila, ki vsebujejo ivermectin ni pametno dajati nekaterim britancem kot so skotski ovcarji, setlandski ovcarji ter avstralskim ovcarjem ter psom krizanim z njimi.
Kopiram z mojpes. neta:
Vesela novica!
V Sloveniji (Veterinarska Fakulteta v Ljubljani, IAHE, laboratorij za genetiko in molekularno biologijo) je od sedaj naprej mozno opravit MDR1 test. Za vse, ki imate colije raznoraznih vrst in oblik, in njihovo zlahto in vas skrbi ce prenesejo Ivermektin in nekatera druga zdravila, je to zelo razveseljiva novica.
Nekaj o MDR1 si lahko preberete tu:
pasme, ki imajo lahko omenjeno tezavo:
in se za nemsko govorece:
Pozdravcek
Blumina