Kaj dati “stronghold” ali kaj drugega?
Včeraj je padla debata lastnikov psov in večina jih je bila za “stronghold” ne vem kako se pravilno to napiše, vem le, da stanejo baje 3ali 4 ampulce po 7-8.ooo,oo sit. Drago je, ampak baje se splača, pomaga proti vsemu,tako notranjim zajedalcem, bolham in klopom, pogoj je le, da se vsak mesec to ponavlja, ampulo za vrat in je.Ampule so baje tudi na kilažo, je potem cena za manjše pse, kilaže 10 kg kaj ceneje?
Zdaj me zanimajo vaša mnenja , predvsem, kaj je za vas najbolje,kaj vi prakticirate na psu, da res pomaga proti vsem naštetim, kje to kupujete in koliko stane’Hvala.
p.s. No včeraj sem direktno vprašala še enkrat, če mora biti pes res sestradan za tečaj, da mi je to mimo, pa so dejali, zjutraj lahko je;)))hihi, torej ni šlo za napačno komunikacijo, le malo so spremenili besede, ker jih je baje poleg mene vprašalo še kar nekaj in podalo mnenje, da se jim to ne zdi vredu.
Jaz konkretno proti klopom in bolham uporabljam Frontline, tri kapsule za psa od 20 do 40 kg stanejo nekaj pod 5.000, če se prav spomnim, tiste do 20 kg so nekaj cenejše. V sezoni, ko so klopi, moraš dozirati enkrat na mesec, proti bolham drži tri mesece. Se pravi, da od cirka novembra do marca doziraš na tri mesece.
Stronghold ne deluje proti klopom. Deluje proti bolham, nekaterim notranjim zajedavcem in dirofilari immitis (srcni glisti, ki jo prenasajo komarji). Za zascito proti klopom moras uporabiti se kaj drugega …
Jaz pri svoji psici uporabljam mesanico etericnih olj – ponavadi kaksen citrus in sivko (pobrskaj malo po starih postih, je precej napisanega, pa nimam casa ponavljat) in spray frontline. To velja za toplejse mesece, pozimi ne dobiva nicesar.
Kadar pa kje staknemo kaksno bolho – ni nujno, da jo dobimo prek psice – pa vsi dobijo stronghold (ali frontline ampule, ce imam slucajno kje se kaksno doma). Proti notranjim zajedavcem dajem tablete. Speli (psici) nekje 3-4 x letno (na toliko casa mi tudi pozre kaksno packarijo), tamale zverine pa dobijo pasto 1-2x letno.
Kar se tice teh ampul – vsebina je v vsah enaka (govorim za eno vrsto ampul – npr. za vse strongholdove), druga pa je koncentracija in zato je tudi napisano na posamezni embalazi katera je za koliko tezko zival. Cene so kar take kot si jih napisala.
m.
Gobica, tisto oddajo sem tudi jaz gledala. Revčka, celega so lepo poštimali, tik pred oddajo novemu lastniku so na pregledu ugotovili, da ima srčne gliste, pa so ga morali, žal, uspavat. Tistega kuža imam še sedaj pred očmi;.(((
Jaz Animala planeta ne smem več zvečer gledat, ker sem naslednje jutro čist preč zaradi videnega. LP
Če sem prav razumela gobica, potem frontline pomaga za klope in bolhe, za notranje zajedalce pa ne?Od marca do novembra doziraš na mesec, ker je sezona klopov, potem pa na tri mesece. Je res vredu za klope in bolhe, saj to dvoje me najbolj skrbi in cenovno je dosti ceneje, bi vzeli potem to, se dobi to v lekarni? In bi morala dajati tabletko za parazite pa še posebej?Hvala.
Ja, dajem še posebej pratel za parazite (mi ga je vendarle uspelo nabaviti v lekarni – v Župančičevi jami, ne vzet vepranyl ali kaj je že, pobrskaj po starejših temah, to je živ obup od tablet!!!!, moja tema, BTW).
Frontline sem pa kupila na Gorkičevi, ne vem pa, ali ga imajo tudi v lekarnah. Najbrž je malo odvisno tudi od lekarne.
Kaj pa recimo pri mačkah, ki so pri zadnjem doziranju Frontline ampule, imele reakcijo? Mojo mačko je začelo zanašat, dežurna veterinarka je rekla, da je to zelo redek stranski učinek, vendar je možen in naj jo skopam. Res je, da bi lahko bil vzrok zanašanja tudi uho, vendar je bilo potem vse ok. Zdaj si v bistvu ne upam dati ne Frontline ne Stronghold ampul. So eterična olja uporabna tudi pri mačkah? Ali pa naj jo “vlečem” na veterino in preizkusimo Frontline spray? Kaksne ideje?
Hvala.
Seveda je možna tudi reakcija, tudi pri psih, menda lahko zaradi tega pes tudi pogine. Moraš pač pretehtati prednosti in slabosti. Mi smo blizu gozda, na območju s potrjeno veliko okuženimi klopi, in v takšnem primeru se mi zdi smiselno tvegati. No, očitno naša psička frontline prenaša normalno, ti boš pa za svojega mačkona najbrž morala najti drugo rešitev. Pomagajo tudi repelenti za ljudi, samo je treba žival potem stalno špricati s tem. Kaj pa ovratnica?
Hvala, sem kupila včeraj vse kar v eni lekarni, ponavadi ni problema in imajo skoraj v vseh lekarnah pratel in frontline. In noč je prezivel, torej nismo alergicni ali kaj drugega in to pomeni da sedaj uzivamo brez skrbi.Upam, da tole res pomaga proti bolham, kajti bolh v stanovanju si pa res ne želim,brrrrrrrrr.Hvala gobica!
V Kamniku, v starem delu sem dobila vse, za vse skupaj sem dala okoli 4.000,00 SIT. Točno zdaj ne vem koliko stane kaj, računa nisem vzela, mislim pa, da je Pratel okoli 1.000,ooSIT, Frontline od 10-20kg pa nekaj čez 3.500,00 SIT.Pokliči v lekarno, pa boš izvedela vse,v Kamnik seveda, uno v mesto, ker sta dve, ena je še v Z.domu, tam nimajo tega. Čao.
Tinkara, jaz sem se po temeljitem posvetu, besedam mnogih izkusenih lastnikov psov, skratka po temeljitem posvetovanju, včeraj odločila za Frontline, ki bo za bolhe in klope, garje, uši, skratka vso nadlogo, ki leze lahko po psu… odličen, v sezoni ga dajes na en mesec, stane mal pod 4.000 in v skatli so 3 ampule za 10 do 20 kg.
Za vse notranje zajedalce pa Pratel, ki stane malo manj kot 1.000 in se da dve tabletki na tri mesece ali 4, tako svetujejo za kilazo okoli 11 kg,za manjso kilazo je dovolj le ena tabletka.V skatlici je 10 tabletk.
Sem šla prav brati navodila, kar se te srčne gliste tiče,in napisano je le, da je Pratel uniči vse vrste gliste-potem so naštete v tujih imenih…, trakuljo,skratka za vse notranje zajedalce. če je to tudi za srčno glisto ne vem, ker ne piše nič direktnega…vprašaj v lekarni..
Evo in s tem sem baje zelo dobro zaščitila svojega psa, cenovno pa tudi ni tako drago, v času najhujše sezone pa bom za preventivo še z eteričnim oljem sivke malo pokapljala rutko in jo zaradi lepšega in za dodatno preventivo dala kužku okoli vratu.
Sem pogledal pratel, ne, te gliste ni med naštetimi.
Poglej, kaj je malo višje napisala Maja – stronghold tako ali tako ne deluje preventivno (na to glisto), temveč kurativno, torej ga daš po prihodu z rizičnega območja (se pravi z morja). In smo menda rešili vse ali kako? 🙂
Ravno prej sem pogledala v omarico in prmejdunej, če nimam več preparatov in zdravil za živali (za ribe, m. prašička in psa) kot za nas.