Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kaj daste za večerjo 14-mesečnikom

kaj daste za večerjo 14-mesečnikom

zanima me kaj kuhate za večerjo 14-mesečnikom?
naša pikica se je že naveličala čokolina, rižolina in grisolina.
zdaj kuhava mlečni zdrob in pa prežganko. tudi z ovsenimi kosmiči je še kar zadovoljna.
ne mara pa mlečnega riža in rezancev na mleku.
kaj ji še lahko dam, da se bo najedla za čez noč, mislim kaj je hranilno približno enakovredno eni skodelici /2dcl/ čokolina ali mlečnega zdroba?
če ne poje toliko, se ponoči zbuja, sicer spi celo noč.
mi pomagate z nasveti in idejami?
hvala in lep pozdrav, janka

Kakšne testenice z brokolijevo omako z smetanco, ali z kakšno drugo omakico (zelenjavno).Ali krompir v raznih oblikah-kuhan in zabeljen z smetano, sirom in zapečen v pečici, ali pire krompir zmešan z brokolije, ali cvetačo ali korenčkom, pa malo smetance ali sira.
Potem kakšne palačinke z eurokremom, pa kakav zraven, ali pa recimo Oskarjevo dobroto-skuhaš brokoli, cvetačo, bučko in krompirček in zmešaš vse skupaj z malo kisle smetane, naribanega sira, jajčko po želji) in zmešaš z zmečkano zelenjavo ter naložiš v mali pomaščen pekač in zapečeš 10 min.Naš pikec to obožuje.Jaz sem mu do nekje 14 meseca tudi devala za večerjo samo čokolino, mlečni zdob, polento…in se je hitro tega naveličal.Od takrat pa mu kuham tudi vse ostalo za večerjo.
Pravijo da testenine in krompir zvečer fajn nasitijo in pomirjajo.
Poskusi.

Mi jemo:
– jajček na oko (poje samo rumenjak)
– šmoren z rozinami ali koščki suhih marelic
– skutice
– kruh, maslo, sir, svež paradižnik ali olive ali vložene kumarice, paprika
– jogurt + kruh
– gres
– prosena kašica z banano

Se ponavljamo!
Dobrodošle nove ideje.

se tudi mi ponavljamo, pijemo vedno poleg kakao

-beli kruh z malo masla
-rozinov kruh
-beli kruh s sirom
-kakšen kos domačega kolača (ki ga speče babica)
-mlečni riž
-bebi gris
-palačinke

imate še kakšne ideje???
lp

p.s. aja, včasih sama spečem mlečni kruh (recept na kulinariki)

Poleg že naštetega: rižev narastek z jabolki in skodelico mleka ali kakava, palačinko, šmorn, polento, gres….naš se pri 18-ih m še ni naveličal keksolinotov, frutlinotov, pšeničnih kosmičev ipd.

Lp, j.

New Report

Close