kaj bo naredila država?
Tako je pač ko o manjšini odloča večina. O problemih, ki jih sam nimaš odločaš za druge. Na tem forumu verjetno nismo vsi volili ‘za’ in nismo vsi ‘levi’. Ne me razumet da komu privoščim, a prepričana sem, da marsikdo trpi breme izglasovanega ‘proti’ na svoji koži.
Dopuščam možnost, da se bodo ob močnem pritisku javnosti stvari obrnile na boljše. Bojim se in hkrati sem vesela, da bo šele naslednja generacija imela kaj od tega. Ampak kot sem rekla: o naših problemih bodo odločali tisti, ki jih nimajo. In ravno zato so ptristranski. Probleme nas ima recimo 5-10 % (na pamet!), odločal pa bo glas ostalih! Sicer pa volovci zdanjšnje oblasti čez 4 leta itak živi ne bodo priznali da niso naredili nič- se bodo zgovarjali da so pač dobili tak drek, ki se ga puca mnogo dlje. Sam da ne bi rdeči prišli nazaj! Ne želim načenjati širše politične debate, a žal so oni tisti, ki imajo v rokah škarje in platno. Za lobirat nas le premalo…
In veliko smo si sami krivi. Ko so bile volitve je bilo veliko kontra propagande. Iz naše strani pa nikjer nobene. In tako je še danes.
Trenutno potekajo v Italiji priprave na referendum za zakon o umetnih oploditvah. In za uspet so se organizirali ljudje ki so v to direktno vpleteni!
Je vse zastonj če čakamo da bo ta del naredil nekdo drug, ker ga nikoli ne bo saj ga ne zanima.
Tako da za spremenit stvari pri neplodnosti in posvojitvah lahko edino same kaj dosežemo. In sem prepričana da bi se dalo, samo voljo in korajžo je treba zbrat.