Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Kaj bi to lahko bilo?

Kaj bi to lahko bilo?

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa berem ta forum, zares je dober in dobila sem veliko napotkov in smernic za naprej. Naj vam na kratko opišem svoje težave….svoji zdravnici že več kot dve leti govorim, da me blazno bolijo noge in roke. Občutek imam, da je vsaka noga težka 100 kg, najhuje je ponoči, ko ne vem, kam naj jih dam. Ko sedem ali se vležem, čutim kot neko utripanje v nogah od bolečin, isto v rokah. Naredila sem teste za revmo, ki so bili negativni, ščitnica je ok, hormoni so ok, srce je ok…skratka vse je ok, moje težave pa so še vedno prisotne (naj pripomnim, da sem imela vmes obdobja, ko bolečine niso bile tako hude ali pa jih kaki mesec sploh ni bilo). Pred pol leta me je začela močno boleti desna roka…najprej sem mislila, da gre za napačen gib ali za kakšno vnetje in nisem šla takoj k zdravniku. Roka me je bolela vedno bolj in bolj, naposled sem le obiskala zdravnico, ki mi je dala tablete proti bolečinam in proti vnetju in seveda popolno mirovanje roke 14 dni. Roka nič boljša…bolečine vedno hujše, začela me je boleti glava, čez dva tedna pa se mi je ta močna bolečina razširila že v levo roko in obe nogi…. V zadnjem letu opažam, da pri hoji nisem stabilna….včasih me kdo vpraša, zakaj sem pri hoji nagnjena v desno stran…. ne morem stati ravno z zaprtimi očmi….ne morem stati na eni nogi…. čutim mravljince v stopalih, v stegnih proti kolku, v prstih rok in obrazu. Mravljinci se pojavijo in so prisotni vsak dan, vendar različno dolgo trajajo. Včasih imam občutek (predvsem ponoči), da imam otekel jezik…ko si ga pogledam, je čisto o.k., pravilne oblike in velikosti. Občasno imam težave tudi pri izgovarjanju besed, velikokrat pozabljam imena, ne spomnim se besede, ki jo želim povedati itd…itd…itd….to enostavno nisem več jaz. Samoplačniško sem šla na MR glave, kjer je na levem delu le pokazalo drobno hiperintenzivnost, sicer pa sem baje bp. NE, pa nisem OK! Mogoče sem na napačnem forumu, mogoče se v mojem telesu dogaja kaj drugega, vendar me zares skrbi, kaj mi je….borelioza je izključena, izvid je negativen….tudi sicer je krvna slika bp…. Najraje ne bi hodila več okrog zdravnikov, ker dobivam občutek, kot da mi ne verjamejo…..Stara sem 40 let.
Mi lahko kdo pomaga z nasvetom, svojo izkušnjo….prosim…

Težko vam bomo svetovali, če že zdravniki glede na opisane težave ne postavijo diagnoze, ampak lahko poskusimo.

Vabljeni, da svoj pogled, izkusnje in mnenje izrazite tisti, ki ste morda imeli podobne težave in kako ste postopali z ravnanji.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close