Kaj bi to bilo?
Pozdravljeni!
Včeraj in danes je moje počutje čisto na dnu, zato sem se tudi jaz odločila, da pišem na ta forum, da mi poveste vaša mnenja.
Pred približno sedmimi leti sem pristala v bolnici zaradi nenadnega dvojnega vida. Sum na počeno žilico, na strdek …zato je bila opravljena magnetna resonanca glave. Nič odkritega, po dveh dneh v bolnici domov, še vedno z dvojnim vidom, ki je počasi izzvenel. Zadnje čase imam spet težave z vidom – megleni vid, sploh na levem očesu, kar mi je zelo moteče. Pa tudi to pride in mine. Meni je to zelo nenavadno, mislim, da moram čim prej na pregled oči, da menjam očala. Tudi pri govoru se mi včasih zatika, pa ne tako zelo, da bi bilo moteče – tu pa tam. Sem pa zadnje čase nenormalno utrujena. Včeraj in danes je spet tako zelo utrujajoče, sem brez moči, utrujena tako zelo, čutim takšno čudno slabost, nemoč, sploh ne znamm opisati kakšen je občutek. V rokah sem brez moči, vrtoglavica neznosna, sem nekako nestabilna. Ampak se tolažim, da je pač takšen čas, kajti voljo pa imam in se trudim na vso moč, da bi bilo vse vredu. Se mi pa vidi na obrazu bledica, podočnjaki (spim vredu), tako, da še drugi opazijo, da nekaj ni vredu.
Vljudno in lepo vas prosim za vaša mnenja. Vsakršno je dobrodošlo. Hvala vam in lep dan še naprej.
Ja ti znaki, so kar podobni naši diagnozi MS……tudi jaz sem imela dvojni vid, pa hude vrtoglavice( že v srednji šoli), mravljinčenje po celem telesu, utrujenost pa sploh spada zraven. Meni je Magnetna pokazala veliko lezij in lumbalna punkcija je tudi pokazala, da gre za MS. Ampak četudi ti to bolezen potrdijo, ni nič groznega, če je dovolj hitro zdravljena….to je moje mnenje, itak jaz na vse gledam zelo pozitivno….korajžno. LP
Prosi svojega zdravnika, da ti da napotnico za nevrologa.
Če pa res želiš samoplačniško, pa so na Polikliniki LJ – nevrologija cene pregleda 120€ (sem ravno prejšnji teden gledala, ko sem imela kontrolo pri svojem nevrologu, ampak sem bila z napotnico).
Sama hodim k dr.Rotu, ki mi je bil tudi sobni zdravnik v Nevrološki bolnici, ko sem bila na punkciji.
Pa preveri še delovane ščitnice, vsaj glede utrujenosti in tega, da te zebe, bi lahko bilo krivo tudi premajhno delovanje le-te.
Pa še link za naročanje, če se slučajno odločiš za pregled pri nevrologu http://www.mscenter.si/index.php