Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kaj bi to bilo?

kaj bi to bilo?

Pri nas imamo pa punčko, ki ima že dober mesec težave s pikčastimi izpuščaji po telesu. Danes je stara štiri mesece. Že ko smo zapuščale porodnišnico je otročnica rekla da bo morda imela občutljivo kožo. In res. Od začetka smo se ubadali z luskavo kožo na obrazu, suho hrapavo kožo po stegnih. Po priporočilu pediatrinje jo mažemo z oljno mešanico, ki so nam jo pripravili v lekarni.

Ko pa so se začele pojavljati še rdeče pikice po celem telesu, širijo se tudi ob ličnicah in okrog vratu, smo sumili na alergijo. Še vedno sem na strogi dieti, pri kateri vsak dan izločim še kakšno živilo več. Kakšnih opaznejših rezultatov ni, razen štirih dneh, ko je bila njena koža brez ‘madeža’. Malo sem že obupala, da bi pri njej šlo za alergijo, saj jo nič ne moti in čisto lepo brez težav spi. Bo morda od pralnega praška, čeprav smo tudi tega že zamenjali (sploh ne vem, kateri bi bil neutralen) in uporabljamo vse možne funkcije izplahovanja na pralnem stroju. Sploh kako se pokaže preobčutljivost na pralni prašek? Bo morda samo po sebi minilo in je moja skrb odveč?

Malo sem že obupana, paranojinčna nad pikicami ki jih vsakokrat ko jo previjam iščem po njenem telescu.

Hvala za pomoč, še morebiti kakšen nasvet.
lp
M.

Si morda posumila oljno mešanico? Naša princeska je bila vedno pikasta po mandljevem olju (lekarniško pripravljenem). Po oljčnem (kaka beseda) nikoli!

Lep dan in brez pikic, kmalu!

Sem pomislila, ukrepala pa še ne. Sprobamo še to kaj pa čemo. Hvala

Obema svetujem kopanje otrok v kamilični kopeli saj se priporočajo pri vseh vrstah ran, kjer so vnetne spremembe na koži (izpuščaji, otekline, tvori, čiri, tudi pri zanohtnici). Pri starostnih ekcemih, pri težko zaceljivih vlažnih ekcemih in garjah so dosegli najboljše uspehe. Sedežne kopeli zelo pomagajo pri bolečinah v mehurju, pri vnetju nožnice, pri krčih v maternici. Večkratno kopanje nog in rok v kamilicah preprečuje potenje. J U S T O V A koper se uporablja tako, da v že pripravljeno merico stresemo približno 5 ml kopeli v kateri naj se otrok igra 15 minut, koža bo bistveno drugačna.

lp

New Report

Close