Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kaj bi ta moja tašča sploh rada????

Kaj bi ta moja tašča sploh rada????

Kaj menite kaj ji je?? Namreč, s fantom začasno živiva (dokler do konca ne uštimava novo kupljenega stanovanja – torej še cca., 6 mesecev bova tu pri tašči živela) pri njegovih starših in opažam, da me (kot tudi druge snahe ne-tak občutek imam…ko je zanjo že rekla, da ni čista oz. da je bolj taka umazan…hallooo????…čeprav ima mogoče prav, ker ko sva s fantom hodila k njima hranit muceka, ko sta bila onadva na dopustu, so bila tla lepljiva in da o kopalniški omarici sploh ne govorim!!)) tašča nekako ne mara:)…ključ od vhodnih vrat je vedno not potisnjen do konca…in pol mi kao reče..joooj oprosti sem pozabla…ali pa joooj si boš mislila, da sem te ven zaklenila, ipd….danes pa ko sem prišla od svojih starših (sem bila tam cca. 6 ur – in vsak teden je tako) so bila vhodna vrata spet zaklenjena in pozvonim in pride tašča in reče: jooojjj kako si zgodnja? Pa ji rečem, kako prosim? 6 ur sem bila doma….vse opravila…mama je pla ob 15.00 delat, oče na sestanek, brat je imel pa kolega doma pri sebi na obisku…..haloooo pa kaj ji je? Je rekla pote: “ja no, bi lahko bilaadoma malo dalj časa”…pa sem ji rekla, da tedensko hodim domov 1x-2x in sem toliko časa doma…..

Ne vem, sama pa k svoji edini “družini” oz. sestri gre 2x letno in pol misli, da pa ona pol boga za jajce potegne ko je 2x v celem letu tam ali kaj bi rada?

S straši se super razumem in imam občutek, da mi hoče tašča na njen neki bedasti način kao moralca dati….namreč njen sin – moj fant, pa ko sva živela skupaj je šel domov 1x tedensko za 1 uro…..in drugi sin pride mogoče 1x na teden za 1 uro….namreč od tšče oz. svoje mame sta bila oba doma cca. 15 km, jaz sem od svojih staršev pa cca. 50 km daleč narazen.

Kaj bi sploh rada? Mater je mam pun kufer s takimi izjavami počasi…mater pa kaj se meša zraven? In zdaj, ko sem na bolniški do konec tedna, sem prav videla kako je osupnila, ko je slišala, da ostajam na bolniški….sem jo sekundo po tem nekaj vprašala in ni slišala kaj sem jo vprašala…..noče, da sem na bolniški (ona je v penziji), ker ji je nerodno, da vidim, da kuha zamrznejen stvari, pa da 3/4 dneva preleži in ostalo šopingira….uuuuuuuu sem jezna….

Kaj boste rekli na to “farso”?:)

Noče te pri sebi, to je to.

Strezi ji spredaj in zadaj, da bo lahko ležala in gledala limonade, pa bo vse O:K: Hecam se.
Tudi jaz sem imela taščo, ki je ne žlahta, ne sosedje niso marali, a čeprav je bila težavna, sva se na koncu le nekako sporazumeli, saj ni imela nikogar, s katerim bi se pogovorila in mu kaj zaupala.
Sedaj, ko sem jaz tašča, nisem težavna, raje sem se odselila od doma, da imajo mladi mir. Kaj pa imam od tega? Nikogar še na obisk ni. Ne hčerk in ne sinov. Samo vnukec me pride obiskat, čeprav je star šele 8 let.
Ko sem bila doma, smo se veliko družli, pili kavico, se smejali, ko sem se izselila, pa je bivši, ki je ostal doma, vse obrnil proti meni. Res me boli, a takšno je življenje.
Tašči povej, da si takšna, kot si, naj te sprejme takšno. Tudi ona bi se morala zavedati, da si je sin izbral punco, ki jo ima rad, si z njo ustvaril družino in z njo živel. Saj tašče ne živimo večno, zadovoljne smo lakko, da si naši otroci najdejo življenske sopotnike, si ustvarijo družino in živijo, kakor si bodo postlali. Kot mi nekdaj.
Mene tašča res nekaj let ni marala. Ko pa sva našli “skupni jezik”, mi je celo svetovala: “Sanja, če te bom kritizirala, ali rekla kaj takšnega, zamisli si ušesa in si ponavljaj: TU NOTER; TU VEN. Pa veš, da je pomagalo. Dober nasvet.
Punca potrpi — tašče ne živimo večno

Želim ti vse dobro v življenju

TAŠČA

edini, ki ste izmed vseh forumašev normalni ste tu na tem forumu….ostali so za ps…..hvala za nasvete 😉

Pozdravljena,

Ne vem zakaj se sekiraš, saj praviš, da sta tam caa 6 mesecev dokler si ne uredita stanovanje – potem pa boš stikov s taščo imela veliko manj in svoj mir.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close