Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Starejši so modrejši Kaj bi ta moja tašča sploh rada????

Kaj bi ta moja tašča sploh rada????

Kaj menite kaj ji je?? Namreč, s fantom začasno živiva (dokler do konca ne uštimava novo kupljenega stanovanja – torej še cca., 6 mesecev bova tu pri tašči živela) pri njegovih starših in opažam, da me (kot tudi druge snahe ne-tak občutek imam…ko je zanjo že rekla, da ni čista oz. da je bolj taka umazan…hallooo????…čeprav ima mogoče prav, ker ko sva s fantom hodila k njima hranit muceka, ko sta bila onadva na dopustu, so bila tla lepljiva in da o kopalniški omarici sploh ne govorim!!)) tašča nekako ne mara:)…ključ od vhodnih vrat je vedno not potisnjen do konca…in pol mi kao reče..joooj oprosti sem pozabla…ali pa joooj si boš mislila, da sem te ven zaklenila, ipd….danes pa ko sem prišla od svojih starših (sem bila tam cca. 6 ur – in vsak teden je tako) so bila vhodna vrata spet zaklenjena in pozvonim in pride tašča in reče: jooojjj kako si zgodnja? Pa ji rečem, kako prosim? 6 ur sem bila doma….vse opravila…mama je pla ob 15.00 delat, oče na sestanek, brat je imel pa kolega doma pri sebi na obisku…..haloooo pa kaj ji je? Je rekla pote: “ja no, bi lahko bilaadoma malo dalj časa”…pa sem ji rekla, da tedensko hodim domov 1x-2x in sem toliko časa doma…..

Ne vem, sama pa k svoji edini “družini” oz. sestri gre 2x letno in pol misli, da pa ona pol boga za jajce potegne ko je 2x v celem letu tam ali kaj bi rada?

S straši se super razumem in imam občutek, da mi hoče tašča na njen neki bedasti način kao moralca dati….namreč njen sin – moj fant, pa ko sva živela skupaj je šel domov 1x tedensko za 1 uro…..in drugi sin pride mogoče 1x na teden za 1 uro….namreč od tšče oz. svoje mame sta bila oba doma cca. 15 km, jaz sem od svojih staršev pa cca. 50 km daleč narazen.

Kaj bi sploh rada? Mater je mam pun kufer s takimi izjavami počasi…mater pa kaj se meša zraven? In zdaj, ko sem na bolniški do konec tedna, sem prav videla kako je osupnila, ko je slišala, da ostajam na bolniški….sem jo sekundo po tem nekaj vprašala in ni slišala kaj sem jo vprašala…..noče, da sem na bolniški (ona je v penziji), ker ji je nerodno, da vidim, da kuha zamrznejen stvari, pa da 3/4 dneva preleži in ostalo šopingira….uuuuuuuu sem jezna….

Kaj boste rekli na to “farso”?:)

To ni farsa, to je grozna realnost.

Na to bom rekla samo to: hvala, hvala, hvala bogu, da nisi moja nesojena snaha. Kadilo bi se za teboj, tako bi te spodila iz mojega doma.

farsa?

Kaj naj ti povem. Ne vem, ali nisi prebrala sporočila ali pa si pač napisala nekaj, ker si slabe volje. Ne razumem zakaj tak komentar..če si tako pametna bodi direktna in povej kaj jaz delam narobe, da si tako skomentirala kot si.

Žalostno. Resnično!

Lara28, kar ti je farsa? verjetno hotela povedati je, da nimaš nobene pravice tako pretiravat. Tvoja tašča je na tem svetu veliko dlje kot ti in ti nudi streho nad glavo. S svojim življenjem lahko počne kar hoče in če želi cel teden ležat in nič delat je to njena stvar in se nimaš ti vanjo kaj vtikat.

Gospa te sprejme v hišo, ti pa kompliciraš zato ker so vrata zaklenjena? SE PAČ ZGODI.

Če te vpraša čisto normalno vprašanje? Hvala bogu, da se pogovarja s tabo!

Imej malo spoštovanja do ženske, ki je rodila tvojega fanta in do starejših!!

Pa kaj zaboga počneš pri tašči! Pojdi domov k mamici in privošči tašči, da na svojem s svojim leži kolikor hoče. Že sedaj si strupena, kaj šele bo.

Hvala bogu, da tašča ne živi pri tebi. Zgin domov ali pa v najem, da te ne vidm! Jamraš pa ti kot stara zakompleksana baba. Na bolniški si pa zato, ker si voyerka in čekiraš taščo in se naslajaš ko jo štopaš, koliko časa spi, kuha,,, Kaj pa sme? Če bi imela kaj samozavesti, ponosa in dostojanstva, bi pograbila svojo kramo in šla.

Lepim še sem odgovor iz SČ:

psihiater vas pričakuje….

Ljuba Lara28, prav smiliš se mi.

Tvoja hudobna tašča bi se morala takoj odseliti in ti prepustiti domovanje. Kar ta tašča lahko oziroma mora je, da plačuje vse tekoče stroške. KO te ni doma ti lahko tudi pospravi, da se bo vse sijalo. Hladilnik naj ti pa le napolni. Nato pa odide, da se boš lahko spočila.

Res mi je hudo zate. Če želiš, te mi sprejmemo v svojo hišo, prav tako tvoje moške.

Mi živimo v hiši in nas je dvanajst družinskih članov, imamo dva psa in tri mačkice, kateri bivajo z nami v hiši in imajo svoja ležišča.

Veliko sreče ti želim, oglasi se nam.

cmokeca od vseh nas članov družine, saj nas je petnajst, imano se zelo radi, tudi delamo prav vsi, razen naših ljubljenčkov.

Si se zagrebla! K meni je vabljena. Ko bo na bolniški, se bomo vsi odselili, vsak dan bom prihajala le ob 6h skuhat čajček, pa prišla spet ob 9h s svežim rogljičkom, pa ob 13h skuhat sveže kosilce iz biotrržnice in kavico, če bi ji pasala po kosilu, pa popoldansko malčko, za večerjo pa kakšen mlečni rižek. Vmes bom poravnala vse račune na pošti, da ji ne bi tipkanje motilo spančka. Sproti bom vse pospravila, oprala, zlikala, nabavila, seveda na svoje stroške in povabila na nedeljsko kosilo še vse njene. Tako groznega življenja iz zmrzovalnika ji sploh ne privoščim. Tudi tašče, ki si drzne biti utrujena in malo zaleže, ne, pa še to, da celo pove svoje mnenje in pozabi ključ v lastni ključavnici je več, kot tragično.

moja sestra ima takega moža ki če bi se moral odločit med mamo ali ženo bi raje izbral mamo. Jaz bi rekel da je nekdo zrel za zakon šele takrat ko lahko živi brez mame. mislim pa da če se žena in tašča ne razumeta, potem nima smisla da vztrajajo pod isto streho

Tako bom rekel:
večkrat berem te težavice na forumih in ljudi željni razumevanja in pomoči,pa čeprav vsaj z besedo. In vedno znova in znova ugotavljam,da imajo le redki posluh za to in en pameten odgovor.Vedno berem samo udrihanja čez osebo,ki se kaj potoži.
Pa nehajte že enkrat za božjo voljo sodit, se zgražat ,blatit,zmerjat in kaj jaz vem še kaj.
Če nimate enega pametnega odgovora-nasveta,je bolje ,da ne tratite časa na forumu in si ne napajate energijo,s tem,ko se tako neumno in nesranmo spravljate nad pisočega.
Toliko,aja pa SREČNO in izboljšajte svoje gledanje na svet.

New Report

Close