Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost kaj bi naredile vi?

kaj bi naredile vi?

Najprej lepo pozdravljene vse forumovke, mamice in tiste, ki mamice še bomo.

Tudi sama sem ena izmed mnogih, ki ne more zanositi. Ampak moje težave so malo drugačne od tistih, ki sem jih zasledila v forumih, zato tudi pišem v upanju na čimveč nasvetov.Tako nekako gre, star sem 27 let z možem se trudiva, da bi zanosila leto in pol. Saj vem, da to ni tako dolga doba, ampak tudi meni tečejo leta. Do sedaj sem opravila slikanje maternice, pregled za hormone in zdaj čakam na laparoskopijo. Hormoni so OK, slikanje maternice je pa pokazalo – spil nehomogen, desni jajcevod OK, levi jajcevod komaj zaznan, matrnica rogata. Moj največji problem pa je menstruacija. Zadnjo sem imela junija 2001 in še to s pomočjo tablet, da so mi lahko opravili vsaj slikanje maternice in zdaj čakam, da bo prišla M, da lahko grem na laparoskopijo. Najbrž si bom zopet pomagala s tabletami za umetno sprožitev M. Osebna ginekologinja mi odsvetuje jemanje tablet za ureditev M, da ne bi med jemanjem slučajno zanosila, kar baje ni ravno dobro. Da ne pozabim tudi mož je dal seme in je vse uredu. Pomagajte mi z nasveti in izkušnjami kako in kaj? Vem, da ste vse zelo nesrečne ko dobite M jaz pa bi bila zelo vesela, da bi jo dobila po naravni poti, saj se zavedam, da brez M ne bo niti male štručke, ki si jo z možem želiva, saj veste kako močno.

Vsem skupaj želim sončen vikend s čim več modrimi črticami.

Spoštovana tina m.

Kot si ti opisala kakšne težave imaš, mi je bilo vse jasno, ko si napisala, da imaš maternico rogato. Največji problem ti je ta tvoja maternica, ker imaš rogato. Tudi zaradi tega ne moreš zanositi. Če bi imela pregrado, ti enostavno bi odstranili z histeroskopijo. Tako pa imaš rogo in sem skoraj prepričana, da ti bodo mogli vse to rezati, da boš lahko prišla do malčka. Ti kar pojdi na laparo, pa boš videla, da ti bodo svetovali, za op. maternice. Večinoma žensk imajo te težave in so rabile ta poseg, nato so lahko takoj po naravni poti zanosile. To so moje iskušnje, ker sem na ginekologiji ležala še in še. Ne strašim te, saj ni nič hudega, ko se boš rešila tega, boš kmalu držala štručko v rokah. Želim ti uspešno laparo in misli na pozitivno……
VSO SREČO IN DRŽIM PESTI!!!
Doroteja

Draga Doroteja,

najlepša hvala za vse napisano, ki mi je vlilo veliko upanja. Želim si, da bi bilo tako kot si napisala.Ali misliš, da je tudi za neredno menstruacijo kriva nepravilna oblika maternice?Prosila pa te bom še za eno obrazložitev, kako poteka in kaj sploh je histeroskopija. Mogoče se ti bom zdela premalo izobražena kar se tiče tega, vendar se s tem nisem želela preveč ukvarjati, kajti že tako mislim samo na to kako bi zanosila, pa še posegov sploh pa takih ne maram preveč. V bistvu o samem zdravljenju neplodnosti oziroma katerihkoli drugih težavah z zanositvijo vem bolj malo. Prečitala sem sicer kar nekaj priročnikov vendar se mi zdi, da so odgovori kolegic z istimi problemi precej bolj realni.

Še enkrat hvala in velik optimistični pozdrav.

Tina M

Draga tina m.

Histeroskopija ti je enostaven poseg, ki ti delajo op. preko nožnice. Pred histeroskopijo, moraš najprej začeti z hormonsko terapijo, natanko eden mesec, ker ti dajo tabletke DANOVAL.
Po tej terapiji ti naredijo histero, na kar te nič ne boli, ampak seveda, da delajo pod anestezijo. Ta histero, pride v poštev, če imaš pregrado na maternici, če pa imaš tako kot si ti napisala, da je rogata maternica, ti pa morajo narediti klasično op, ki je pa malo bolj zahteven poseg. Ko ti vse to lepo naredijo, pa bodi prepričana, da boš zanosila. Veliko žensk poznam, katere so bile z mano v sobi oz, v bolnišnici, jima je uspelo zanositi že čez dva meseca. Upam, da bo tudi tebe ta osa pičla. Želim ti vso srečo in dober počutek, ob posegu in čimprejšnje okrevanje.
Upam, da boš kmalu lahko, pobožala tvojo zlato pikico…..

Lep sončen pozdrav in drži se!!!

Doroteja

Pozdravljena!
Tudi jaz sem imela podoben problem preden sem šla na laparo in histeroskopijo.
Pomagal pa mi je čisto domači recept in sicer poskusi z rdečim vinom, najboljše z teranom. Zvečer pa si daj na spodnji del trebuha topel termofor.

Veliko sreče!

Mateja lepo pozdravljena in hvala za nasvet.

Zanima me ali si ti vince pila kar tako en kozarec pri kosilu ali si mela kakšno posebno kuro?

Lep pozdravček pa čin, čin vsem samo, da deluje.

Tina M

New Report

Close