Najdi forum

kaj bi bilo

…. če našemu 9.mesečniku ne bi dala hrane ponoči. Namreč celo noč se prebuja in želi jesti, ampak redko in težko zaspi nazaj. Morda bi pa takrat ugotovil, da ponoči hrane ni.
Kakšne so vaše izkušnje, obstaja verjetnost, da bi bolje spali, saj se sedaj prebujamo tudi na vsake pol ure.
Čez dan spi 2x po 1 uro, je gosto hrano, mlekeca na stekleničko dobi samo zvečer in ponoči tudi 2-3x. Velik je 71cm in tehta 10 kg.

hvala za nasvet

Jaz bi na vašem mestu poskusila brez nočnega hranjenja. Na začetku se bo verjetno še zmeraj zbujal, a budni ste itak v vsakem primeru in morda se splača, če nekaj noči potrpite in vidite kaj se bo zgodilo.

Naš 10 mesečnik je sam ukinil nočno hranjenje pri 3 mesecih. Še zmeraj se kakšno noč zbudi in je buden tudi po eno uro, a jemo in pijemo ponoči nikoli. Jaz ga v temi pustim v posteljici in mu dam samo dudo, potem pa otrok še malo “bluzi” in se pogovarja ali jamra in potem zaspi nazaj.

LP,
Nina

Sin je spal že od 2 meseca neprekinjeno.
se je zbudil,ampak sem mu dala dudo in ne hrano,tako sem ugotovila,da se prebuja zato,ker potrebuje nekaj v ustih in ne hrano.
Jah,njegov želodček se je navadil,da dobi hrano ponoči in sedaj ga je treba tega odvaditi.
ko se zbudi ga pestuj in poj,ga božaj itd.
Ti odsvetujem dajanje čaja,saj se potem zbuja ponoči,ker bi rad pil.
Poznam kar veliko ljudi,ki so namesto hrane dajali stekleničko in soke ali čaje,pa se otrok še vedno zbuja,ker bi rad pil

jaz sem tako naredila – pa ne načrtno. Bila sem bolna in ko se je mala /takrat je imela 7mes) ponoči zbudila, sem ji dala samo čaj ,ki je bil ob posteljici in se odvlekla nazaj v posteljo. Mala je očitno zaspala, ker sem se šele zjutraj “zavedla” kaj je bilo, potem pa smo še eno noč tako, pa drugo, pa tretjo in po cca 1 tednu se zvečer ni več zbujala

kako zanimivo, pa pravijo, da se samo dojeni tako zbujajo (moja ena izmed njih :))!

vsekakor lahko nadomestiš mleko s čajem ali prekuhano vodo. Ali pa mu zmanjšuješ dozo mleka, potem pa čaj ali voda.
jaz sem tako naredila pri prvi, ki je bila tudi na flaški in je od osmega meseca spala celo noč. Z drugo sva zadeve rešila šele pred kratkim, konec dojenja ponoči, je spala že po dve nočeh celo noč.

Uspešno!

Drage mamice, naj vam povem, da smo že začeli in sicer tako, da ne damo ne čaja in ne mleka in situacija se je popravila za 70 %. Tretja noč je že, ko naš fantič ponoči ne je. Prva noč je bila budna, drugo noč že spal do petih. Spati 6 ur skupaj – to je užitek.
Hvala vam in uživajte s svojimi nadobudneži.

New Report

Close