Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Kafetjera

Kafetjera

Spoštovani,

danes sem prvič v življenju skuhal kavo v kafetjeri. Žene ni doma in sem bil sam na vikendu, pa mi ni nihče nič rekel o nevarnostih povezanih s to napravo. Sicer mi je bila kava zelo všeč, problem pa je ta, da imam tisto kafetjero v kateri se priprava kava za 6 oseb… jaz pa sem si pripravil 2x polno in potem spil še 1/2 z gosti… spil sem torej vsaj enih 14-15 esspresov. Sedaj je problem, ker se srce ne umiri in hudo razbija. Da spal ne bom, mi je jasno. Zanima me, kako umiriti srce, da me ne bo kap. Star sem 36.

Opravičujem za rahlo debilno vprašanje, a mene je res kar malo strah. Sicer rekreativno tečem itd… a tako čudno se še nisem počutil. Kaj svetujete v takšnih primerih? Kako naj umirim bitje srca?

Lp in hvala,
Matej

Pozdravljeni. Seveda ogromni odmerki niso zdravi, običajno pa niso potrebni drugi ukrepi kot do, da počakate, da učinek postopoma izzveni, predvidevam, da se je do tega odgovora to že zgodilo.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

jaz sem pa bral, če spiješ ogromno kave, da kontra učinek, da se da zaspati. torej večja količina te uspava in ne osveži.

Tudi pri zastrupitvi s kofeinom je med znaki zastrupitve še vedno tudi nespečnost in ne zaspanost.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close