Najdi forum

Prosim za odgovore. Gre za mojo mamo, stara je 66 let in so ji pred dvemi tedni odkrili KAF (kronična atrijska fibrilacija). Sedaj hodi 2 x tedensko v bolnico na odvzem krvi in vsak večer je tablete.
Zanima me, kako huda je ta bolezen in kako poteka. Mama zaenkrat ni imela težav, včasih ji je bilo pri srcu čudno drugače pa ni bilo nekih drugih problemov, sedaj pa naenkrat to. Tudi sama je kar prestrašena saj do sedaj ni kaj dosti hodila k zdravnikom. Je drugače zdrava, ne je nobenih drugih tablet, rodila je trikrat, tudi težo ima primerno.

Zanima me še če je ta bolezen slučajno dedna?

LP in hvala za odgovore!

KAF ni dedna bolezen. Mnogi ljudje zbolijo za KAF po 40-50 letu starosti.

Zdravniki si prizadevamo, da pozdravimo KAF z elektrošoki ali z zdravili, vendar mnogokrat brez uspeha. Bolnike, ki imajo kronično KAF zdravimo z zdravili, ki redčijo kri. Bolniki s KAF, ki imajo bolečine pri srcu ali se hitro zadihajo pri telesnih obremenitvah, dobijo dodatno še druga zdravila. Mnogi bolniki živijo desetletja brez posebnih težav, če se telesno preveč ne obremenjujejo.

Ni zadržkov, da mama še nadalje opravlja običajna gospodinjska dela.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close