Najdi forum

Ka sprejeti da partner ni zame

Ko tole pišem imam zelo menašane občutke največ pa je neke notranje jeze . Torej, kako sprejeti oziroma se sprijazniti, da partner ni zame, da nikoli ne bo se spremenil. Razum to že ve le sprejeti še moram ampak ne najdem poti do tja . Po neki logiki se mi zdi da bi lahko tukaj šlo za proces , ki se bo šele zgodil . Veliko je razočaranja in neke svete jeze saj partner po prevari ni delal kaj prida na zaupanju . Žal so tudi taki tipi . Torej kako naprej in kako začeti to sprejemati ? Verjamem , da bo to moja ozdravitev na področju čustev . Resnično bi mi prišel prav nasvet kako to ozavestiti . Mogoče pot do tega niti ni tako težka le tisti klik v glavi se mora zgoditi .

Spoštovani,

prav pravite, da je to proces, ki se bo šele zgodil. Sicer se je že začel dogajati, ampak dokler ne bo tistega klika, ne boste pomirjeni, še vedno vas bo vžigala jeza in vas mučilo razočaranje, pa še druga čutenja, ki so nemara skrita globlje.

Ampak vsaka sprememba se začne miselno: »razum to že ve«, kot pravite. Na srečo smo ljudje edina vrsta, ki je zmožna razmišljanja o svojem razmišljanju. To pomeni, da lahko peljemo svoje misli v tisto smer, v katero želimo. In ko se misli spremenijo iz »partner bi se moral spremeniti; kako mi je lahko to naredil; kako je lahko tako brezbrižen in se ne potrudi za odnos« v (na primer) »iz tega sem se veliko naučila o sebi; zdaj bolje vem, kaj je dobro zame; v partnerstvu se želim počutiti varno, ljubljeno in pomembno«, tem mislim sledijo tudi čustva – prijetnejša, lahkotnejša, pozitivna.

Pot v resnici ni tako težka, dobro pa se je opremiti s potrpežljivostjo, ker ne veste, kako dolga bo, in predvsem vztrajnostjo, da boste teorijo dosledno prenašali v prakso. Iz svojih osebnih in poklicnih izkušenj bi vam priporočila knjige Byron Katie, na primer Potrebujem tvojo ljubezen: je to res?, in Joeja Dispenze, na primer Odvadite se biti to, kar ste. (Doslej so v slovenščino prevedene od vsakega po tri knjige, pa morda poglejte, katera vas najbolj pritegne. Vse bodo koristno branje!)

Za zdaj lep pozdrav, če pa bi želeli še kak konkretnejši napotek, me lahko pokličete (pogovor je brezplačen in za vas nezavezujoč).

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

New Report

Close