k.tablete in krvavitve
Pozdravljeni,
trenutno uporabljam k.t. Femodem, po katerih pa se mi pojavlja občasno krvavenje (sveža kri, ginekologinja je ugotovila, da gre za krvavitve iz materničnega vratu, ki je pri meni že tako ali tako zelo občutljiv, krvavim pri gin. pregledu, večjih naporih…drugih težav zaenkrat ni). Pred leti, ko sem prekinila z jemanjem se je zadeva uredila v enem tednu.
Zanima me, če bi bile primernejše tablete Cerazette (ki sem jih zasledila šele sedaj na vašem forumu)? Ali svetujete prekinitev jemanja in mehansko kontracepcijo oziroma “naravne metode”….
Sicer sem že dvakrat rodila, načrtujemo še enega (ampak ne še takoj), drugače sem zdrava.
Hvala in lep pozdrav,
Damjana
Ne obupajte prehitro, če tabletk še na uporabljate pol leta, je občasno lahko prisotna rahla krvavitev med ciklusom, pod pogojem, da tabletka redno uporabljate in nimate sočasno še zdravil, ki pospešijo razgradno tabletk. Če zabletke jemljete že dlje časa, bi veljalo razmisliti o malenkost močnejših tabletkah ali drugačni hormonski sestavi. Včasih je treba malo dlje iskati primerno kombinacijo za posamezno žensko. Svetujem pogovor z vašo ginekologinjo in srečno.