JYSK IN NJIHOVI TRAMPOLINI
A STE VEDELI, DA ČE SI V JYSKU KUPIL TRAMPOLIN, PA ČE JE (V VEČINI JE) BILA KAKŠNA REKLAMACIJA, DA SI MOGEL PRINESTI REKLAMIRANO NAZAJ V TRGOVINO, AMPAK SI MOGEL NOVO KUPIT!!!! IN TAM SO BILI TAKO PRIJAZNI, DA SO TI DALI POPUST!
JAZ MISLIM, DA JE TO NEZASLIŠANO, DA TI TRAMPOLINI NE ZDRŽIJO ŠE NITI 4 MESECE, REKLAMACIJE PA TI REŠUJEJO TAKO, DA TI PONUDIJO, DA KUPIŠ NOVO!!!!!!!!!!!
SVETUJEM, DA KUPUJETE TE STVARI V KAKŠNIH BOLJŠIH TRGOVINAH, KJER NE BOSTE IMELI TEŽAV Z REKLAMACIJAMI.
To dejansko ne drži povsem, saj reklamacije v jysku večinoma sam rešujem. To, da je trampolin zanič, in da se ”večinoma” kvari oz. ne zdrži štiri mesece, ni res. Prodali smo jih več deset v sezoni, in od tega smo imeli majhno število reklamacij. Recimo da na 20 kosov 1 kos, skratka , imeli smo veliko zadovoljnih strank (reklamacije rešene v korist strank). Je pa treba upoštevati navodila za uporabo (so priložena zraven), ker ta trampolin zdrži cca 130 kg, kar pomeni, da je to otroški trampolin, za enega otroka na enkrat (ne dva ali tri), ki je težak cca. max 60 kg, raje manj. Kaj je bilo z vašim narobe, niste povedali.
Skratka, če je bil vaš zahtevek za reklamacijo upravičen (okvara ob pravilni rabi), je bila le ta rešena narobe, kdorkoli že je reševal, je delal bolj po svoje in nevedno. Jaz bi zahteval na vašem mestu poslovodjo in zaposlenega, ki je primer reševal. To, da je treba kupiti v JYSKu nov trampolin ( s popustom) v primeru reklamacije je čista neumnost, ker ni tako. Krivda za vašo jezo leži na prodajalcu, ki je ponudil odkup novega trampolina z popustom, in pa na vas, ki ste to kupčijo sprejeli (če ste jo sprejeli).
Reševanje reklamacij je sledeče:
V vašem primeru (glede na škodo oz. poškodbo artikla) bi vam morali ponuditi popust na prvotno ceno, ki bi vam ustrezal (če), v nasprotnem bi ponudili nov trampolin ali zamenjavo dela, ki je poškodovan. Če vam ti dve rešitvi ne bi ustrezali, je še tretja možnost: povrnitev celotnega nakupnega zneska ali dobropis. Tako se pri JYSK-u rešujejo reklamacije in ne tako, kot ste sami opisali.
Lep pozdrav
Matej
samo pojasnilo bi rada, za tvoje pisanje:
“Je pa treba upoštevati navodila za uporabo (so priložena zraven), ker ta trampolin zdrži cca 130 kg, kar pomeni, da je to otroški trampolin, za enega otroka na enkrat (ne dva ali tri), ki je težak cca. max 60 kg, raje manj.”
Precenjeni Matej če se še sam ne moreš zjasnit , kaj piše v navodilih jih preberi bolj podrobno:
-cca. 60kg ali
-max 60kg ali
-raje manj kot 60kg. Če ti nimaš razčiščeno kako naj imajo drugi.
130 kg zdrži zakaj za vraga je potem lahko na njem le 60 kg težka oseba ali raje manj.
Če prodajate trampolin za 130 kg, je logično, da je lahko obremenitev 130 kg. Če pa je za 60 kg ga pa prodajajte za 60 kg.
ČE JE OMEJITEV NA CESTI 50 km/h to pomeni, da se lahko pelješ do 50 km/h ne pa, da se pelješ raje manj recimo 20 km/h.
kolikor poznam sama razna testiranja, ponavadi testirajo zadeve, pa naj bo to na katerem koli področju za večje obremenitve, težje, slabše pogoje… kot so navadno navedeni v navodilih, že zaradi varnosti uporabnikov in v izogib kasnejšim problemom kot jih imate vi očitno.
SICER PA SE DRŽITE PRAVILA: NISEM DOVOLJ BOGAT, DA BI KUPOVAL POCENI.
Pozdravljeni
Navodil zgoraj nisem prepisal, zato zgornjega teksta nikakor ni za jemati kot priložena navodila k trampolinu (bom preveril točno kilažo in dopisal) toda max obremenitev trampolina je cca 130 kg, če se prav spomnim, ko se nazadnje bral navodila.
To bi moral že prej napisati, ampak se mi je zdelo, da je logično, da se dejanska masa osebe, ki skače na trampolinu ob padcu na mrežo znatno poviša skoraj za enkrat. Torej 2x60kg = 120 kg obremenitve trampolina. Zato bi bila max obremenitev pri osebi 80 kg (2×80=160 kg); po navodilih sodeč, preveč. Trampolin najbrž zdrži več, kot predpisanih 130 kg ( kot ste sami omenili pri testiranju izdelkov), toda v tem primeru je varnost skakalca pač zmanjšana. Zato vaša primerjava z hitrostjo ni preveč na mestu.
In pa vaš neprijaznen način pisanja (”Precenjeni Matej če se še sam ne moreš zjasnit…”) o mojem odogovoru je povsem neprimeren, saj sem skušal uporabniku Anči000 konkretno svetovati, glede njene slabe izkušnje z reklamacijo. Če pa imate vi tak sovražen odnos do vseh, ki hočejo pomagati z nasvetom, pa se najraje zglasite v najbljižji JYSK, in od njih zahtevajte konkretne odgovore ali pa še raje pošljite sporočilo na PODPORO KUPCEM:
http://www.jysk.si/kundeservice.htm
Ker so tam plačani za to, da odgovarjajo na vprašanja, sestavljena podobna vašim. Saj namreč trampolina ne prodajam jaz, ampak trgovina JYSK.
Lep pozdrav
Ja, nisem bila dovolj natančna, prosila sem trgovino, da mi menjajo poškodovan del, vendar so mi brez pogajanj dali opcijo le to, da imam možnost kupiti novo z nekaj popusta. Reklamacije očitno rešujejo tako, da še služijo zraven, tako da delajo dupli biznis. Kar se pa kilaže tiče, je pa trampolin vedno obremenjen z 16kg, tako da nebi o tem…
Jaz pa si itak skakanja nisem mogla privoščit, zaradi zdravstvenih težav.
Kakor koli, prediden moraš biti pri vsakem nakupu, je pa tako, če kupim nov poškodovan del, bi rekla da je 99% da se bo zgodilo enako, kajti jaz ne morem pred vsakim dežjem pospravljati trampolina:)
“To dejansko ne drži povsem, saj reklamacije v jysku večinoma sam rešujem.”
“Ker so tam plačani za to, da odgovarjajo na vprašanja, sestavljena podobna vašim. Saj namreč trampolina ne prodajam jaz, ampak trgovina JYSK. “
Ker imam tudi sam slabe iskušnje z tem trampolinom, popolnoma se je namreč raztrgala modra ponjava okoli pa tudi mreža je slabe kvalitete….
Zmotilo pa me je tukaj nekaj stavkov mateja424, citirana zgoraj. V prvem primeru zagovarja trgovino v kateri s prvim stavkom navaja da dela tam, ko pa ga nekdo malo zbode in sicer upravičeno pa v naslednjem že trdi da tam ne dela…. zares čudno pisanje g matej 424…. Če sami ne veste kje delate kako potem sploh lahko rešujete kakšne reklamacije?
Sicer pa lahko z gotovostjo trdim da so ti trampolini slabi, iz zgornjih prispevkov je razvidno da reklamacij sploh ne rešujejo korektno, tako da se sam niti ne bom trudil. Vsem ki pa se odločate o nakupu tega izdelka pa svetujem naj ga tam ne kupujejo.
,