naj se oglasim se jaz, ki pa sem ze shujsala 4 kilograme. pravilno, z nekaj truda in najpomembneje – zagotovo. najprej vas zanima v kokem casu . 1 mesec. vsak tedn 1 kila. to je idealno za hujsanje. se posebej ce zelis z dieto nadaljevati. sprva sm hitro zgubila 2 kile, ker je to bila le snov ki se je zadrzevala v telesu in voda. prve 10 dni sem imela dost radikalno dieto, ampak se mi je zacelo vrteti in nisem imela energije se posebej ce sem zraven telovadila, tako da sem sla bolj na umirjen nacin. ker ne jem rdecega mesa in ker rada sedem na kolo ali rolam si lahko ‘privoscim’ dieto z dovolj OH in ni panike. zjutraj polnozrnato zemljo z putrom in marmelado + mleko, potem za kosilo konzervo tune s kruhom (ali pa jajca s kruhom ali kuhan krompir s solato ipd.), popoldne kak jogurt al pa sadje, se najbolj zanimivo je da jem tudi zvecer, kar pozno. ravnam se po lakoti. zvecer torej pojem recimo polento z mlekom al pa (ne bi vedla kok gramov) riza, brez omake (mi tako cisto ustreza).
po teh izgubljenih kilah se pocutim odlicno! sicer se skoraj nihce ni opazil da sem shujsala, vendar sama vem, ker opazim na kavbojkah in trenerki, ki mi nista vec oprijeti. obraz je mal ‘splahnel’, in tako nameravam vztrajati do oktobra. sem studentka in zdej mam cas paziti in se ukvarjati s sportom.
glede sporta – vsak dan grem povprecno za eno uro rolat ali pa kolesarit. ko se enkrat navadis se sploh ni treba silit k temu da se obleces in gres. sicer je pa meni malo lazje, ker mam ze od prej kondicijo in mi ni panike prekolesarit 30 km (to mi vzame okoli dve uri).
aja pozabila sem povedati da sem 1.junija imela 78 kg, danes jih mam 73,5. velika oz majhna sem 163, rada pa bi prisla na 60 kg, vsak teden 1 kg, in do konca poletja.
pa se zanimivost: ze trikrat sem se pregresila in to ne z majhno cokoladico. enkrat sredi meseca sem pojedla sladoled Max in par piskotov (seveda pol nisem vecerjala, ker pac nisem bila lacna), enkrat med menstruacijo pa sem se FUUL najedla piskotov oblitih s cokolado, za kar mi je blo zal ze med jedjo. pa tut kak koscek cokolade mi ni usel. ampak sicer ko sem si privoscila ene 4 al pa 5 piskotov mi sploh ni blo zal. ker sem vedla da bom sla rolat in se to ni poznalo, sem celo vseeno lahko shujsala. ampak nisem si vsak dan privoscila priboljskov, le kadar se mi je res zahotelo, ko telo res rabi prav tisto nekaj. ampak z mero.
ce mate se kaka vprasanja, kar prasajte! 🙂
lp!
Ta post je tudi reply drugim odgovorom (reply-om)
1. sadja ne jejte, ker vsebuje enostavne sladkorje (polek glukoze tudi fruktozo, ki se v jetrih pretvarja v trigliceride in če je ne porabite gre DIREKTNO na zalogo!, poleg tega imajo enostavni sladkorji še mnogo slabih lasnosti s katerimi otežujejo izgubo maščobe). Jejte raje veliko (čim več) zelenjave ter kakšne multi-vitaminsko-mineralne tablete (za vsak slučaj) ter veliko vitamina C (od 0.5 do par gramov na dan – preden se pojavi driska), najcenejši v prahu -100g.
2. prestavite aerobno vadbo na zgodaj zjutraj in na tešče. Prej lahko popijete samo kavico, pa še to nujno brez sladkorja.
3. Pikica, slučajno si dobro začela hujšati, vedar ti cilja ne bo uspelo doseči z mnogo OH, 100% optimizirane prehrane, treninga ter dodatkov.
Stvari še mnogo, vendar se mi ne da več pisati. Priporočam, da si prebere članke na naslovu http://www.maxximum-portal.com ali pa vprašate tam na forumu.
P.S.: Moj rekord 35kg v 10 mesecih 🙂 Če pomislim sedaj, mi je zelo žal, lahko bi bilo veliko bolje… Drugače sem pa prvič začel s hujšanjem že pred kakimi 10 leti (sedaj sem star 23), potreboval pa sem kakih 6,7 let preden sem se vse naučil – kako deluje telo, vse o prehrani in vse stestiral…