Jutranji izpljunek
Če gre za tujek, se bodo težave nadaljevale. Se pravi, če težave v 1 tednu ne bodo izginile, pojdite k zdravniku na pregled.
Pikice se ne poešajo, ker so kot čvrste kroglice, pot potovanja izmečka pa zelo kratka, prekratka, da bi se razpustile in raztopile.
LP!
Pozdravljeni še enkrat. Hvala vam za odgovore! Kot sem že omenila imam težave z grlom (občutek tujka, pekoč občutek in vmes kakšen izpljunek z krvavimi pikicami). Moje vprašanje je naslednje: sem bila pri zdravniku(nadomeščanje zaradi dopusta moje zdravnice) kateri mi je pogledal grlo in rekel, da imam rdeče, bezgavke ok. Napisal mi je hiconcil in nexium 40 za kislino (ker imam občasno občutek dviga oz. se mi veliko spahuje). V lekarni so mi pa potem rekli, da nexium tablet v nosečnosti naj nebi jemala in da, če je za moje tezave SLUČAJNO kriva kislina potem ne vidijo razloga za antibiotik. Kaj menite vi? Ne bi rada jemala nečesa kar ni potrebno! Hvala še enkrat! Lp, Urša
Zdravnik, ki vas je gledal, je verjetno ocenil, da gre lahko za blago obliko streptokokne angine. Še vedno velja, da je to edina angina, ki se zdravi z antibiotikom.
Če preberete navodila in kontraindikacije za zdravilo Nexium boste videli, da varnost v času nosečnosti ni bila preizkušana in zato ne morejo reči, da je zdravilo varno. Zato svetujemo antacide, kot je Ropurut ali navadna soda bikarbona.
Pa srečno! LP!