Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Jutranji izpljunek

Jutranji izpljunek

Mojemu možu se pojavlja včasih, torej morda letno 5 krat, da pri jutranjem izpljunku ugotovi prisotnost krvi. Ne kadi in ne pije redno, če pa že spije kakšen kozarček vina pa sumi, da bi to lahko bilo zaradi, vina. Sama vem, da on pije res zelo malokrat in v manjših količinah, tako da nebi smel izpljuvati krvi zaradi pijače. Je nujen obisk pri zdravniku?

Hvala za odgovor in lep pozdrav !

Mojemu možu se pojavlja včasih, torej morda letno 5 krat, da pri jutranjem izpljunku ugotovi prisotnost krvi. Ne kadi in ne pije redno, če pa že spije kakšen kozarček vina pa sumi, da bi to lahko bilo zaradi, vina. Sama vem, da on pije res zelo malokrat in v manjših količinah, tako da nebi smel izpljuvati krvi zaradi pijače. Je nujen obisk pri zdravniku?

Hvala za odgovor in lep pozdrav !

Spoštovani!

Sled krvi ja lahko zaradi počene žilice, krhke sluznice… Če tudi kašlja, je smiseln rtg pregled pjuč, če je hripav pa grla. Sicer ne vidim kakšnih opzorilnih znakov za nujnejše ukrepanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

pozdravljeni!

Stara sem 20 let in sem že 5 let kadilka. Kljub temu do letošnje zime ni bilo zaznati težav. To zimo pa sem prebolela dve virozi. Medtem mi je iz približno dva meseca pri brisanju nosu iz le tega tudi tekla kri, običajno zjutraj. Zdravniki so to pripisali suhemu zraku in nadraženi sluznici. kri več ne teče, imam v ustih prisotno sluz in ko jo izpljunem je zeleno rumene barve. Ob jutrih je ta sluz tudi zelo trda. Ko se iskašljujem so v sluzi rjavi delci. Ker se to ne neha že nekaj časa sem zelo zaskrbljena, čeprav zdravniki na to ne polagajo pozornosti.

Temperature ni, počutim se čisto odvisno od dneva.

za odgovor se Vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Zanekrat so migetalke še toliko močne, da uspejo odstranjevati sluz in katran iz pljuč, kar se nabira v žrelu. Za zmehčanje pijte čim vem tekočin. Nehajte kaditi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zz Pozdravljeni!

Spet se obracam na Vas. Rjavi izpljunki sse še kar niso prenehali. Kri iz nosu ne tece,pojavlja pa se mi, da je izpljunek krvavo obarvan,vendar izpljunek,ki je izkasljan. Zdi se mi,kot da mi skozi odprtino,ki je povezana z nosom tece kri. Bi bilo to mozno, ter zakaj? Mi svetujete, da grem zaradi rjavega izpljunka pri kasljanju se na dodatne preglede?
Se opravicujem za laicen jezik.

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem

Spoštovani!

Težko vam kaj bolj pomagam. Iz povedenaega ne morem sklepati, da bi šlo za pljučnico ali drugo podobno resno bolezen, zato tudi težko usmerim k nadaljnjemu ukrepanju. Mogoče obiščite vašega zdravnika, da bi ob pregledu laže prišel do kakšne rešitve.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

spoštovani,
ponoči se potim ko se zjutraj zbudim mi iz nosa teče. Večkrat se moram obrisati potem pa začnem pljuvati to se nadaljuje čez dan v manjšem obsegu izpljunek je rjav. To se mi dogaja že tri mesece. Sem kadillec

Spoštovani!

Iz tega je težko postaviti skupno diagnozo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Že kar nekaj časa posebno zjutraj rumen včasih siv izpljunek, čez dan pa redko. Če inhaliram (imam svoj aparat) pantol tekočino se izpljunek zmanjša. sedaj bom poskus ves teden z inhalacijo. Kaščjam ne, nevem kaj je temu vzrok: Hvala lepa za odgovor.

Spoštovani!

Na tako malo znakov je težko dati komentar. Bronhialno vejvje se čisti in to potem izpljunemo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdrav,

stara sem 28 let. Dve leti in 3 mesece nazaj sem prenehala s kajenjem, prej sem kadila 7-8 let.
V času, ko sem bila kadilka, sm večkrat opazila črne nitke in črno obarvan izpljunek zjutraj. Zadnji mesec pa se mi je to dvakrat isto ponovilo, čeprav ne kadim več. Se lahko po dveh letih še to zgodi, da se pljuča čistijo ? Da je izpljunek črn ? Krvi ni nikoli bilo/in je ni.

Hvala!

Spoštovani!

Pravijo, da lahko. Če ni krvi, ni kakšne skrbi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni, na vas se obračam v upanju da mi odgovorite.
Vzadnjih parih dneh sem v jutranjem izpljunku zasledila pikico krvi ali pa obarvan izpljunek z malo krvi. Ne vem točno ali pride iz nosa ali iz grla. Sem kadilka, ki se počasi odvajam od kajenja. Kja predlagate je potrebno k zdravniku?

Spoštovani!

Ker gre za sled krvi na izpljunku, gre zelo verjetno za krvavitev nekje iz zgornjih dihal zaradi počene žilice ob napenjanju ali ranjene sluznice zaradi korničnega vnetja. Če boste opazli z izpljnunkom zmečano kri, pa bi bilo smotrno obiskati pulmologa zaradi slikanjan pljuč.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani, hvala vam za hiter odgovor. Zanima me kaj to pomeni zmečana kri? Enkkrat je bila pri meni kri sveža enkrat pa malo bolj temne barve. Kaj bi lahko bilo narobe če je zmečana kri ? Še enkrat hvala in lp

Spoštovani!

zatipkal sem se – kri pomešana z izpljunkom, ne samo na vrhu izpljunka kot nekako psoeben del. Če bi bila premešana, bi to kazalo ,da prihaja nekje globlje iz pljučnega vejevja, če pa je na vrhu, pa bolj verejtno iz žrela.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.
Imam težavo-in sicer sem zadnjih par dni opazila(3-4x) krvave pike v izpljunku. Izpljunek je belkast vendar ima v sebi rdeče pikice in če “razmazem”izpljunek se vidi da so krvave. Imam občutek da pride iz grla, ker me malo peče potem. Naj omenim, da sem bila kadilka, da imam polipe v nosu katerih trenutno ne zdravim zaradi nosečnosti(tako, da spet veliko kiham in diham samo skozi usta), ter imam manjše težave z kislino zaradi nosečnosti. Hvala za odgovor! Lp, Urša

Pozdravljeni,

opisan izmeček ima lastnosti, kot bi prihajal iz žrela, ne pa iz pljuč, Za izpiranje nosu uporabljajte fiziološko raztopino, menim pa, da lahko tudi srednje velik odmerek nosnega glukokortikoida, če ste ga že prej imeli in vam je pomagal.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni.

Hvala za hiter odgovor! Jaz tudi PREDVIDEVAM, da je iz žrela, ker sicer ne izkaskašljujem pogosto( zadnje dni mogoče 1-2xdnevno) vendar imam občutek kot da se mi je kaj manjšega “zataknilo”v žrelu. Zanima me še samo kdaj je potrebno obiskati zdravnika oz. biti v skrbeh , da je kaj hujšega? Kako je možno, da se te pikice krvi ne pomešajo z izbljuvkom?
Najlepše hvala še enkrat!
Lp

New Report

Close