jutranje vstajanje
Pozdravljene,
moja skoraj 9 mesečnica se zjutraj zbudi že ob 6 uri . Nato jo vzamem k sebi v posteljo, jo podojim in upam, da bo še malo zaspala. Ampak iz tega ni nič, ona je čist budna, vesela, se hoče plaziti, igrati. V glavnem prespi celo noč. Mislite, da ima 9 ur spanja dovolj? Tudi čez dan noče kaj prida spati, le ko sva na sprehodu ali v avtu. Ali je potem najbolje, da že ob 6 uri vstaneva in ne poležavava v moji postelji, da ji ne bi prišlo v navado, da jo jemljem k sebi v posteljo?
Moja 6 mesecev stara punčka pa spi od 8 ih, pol 9 ih pa do pol sedme ure zjutraj. Ni variante, da bi kakšen dan podaljšala. Ponavadi se potem še kake pol ure igra v posteljici potem pa imam že jaz malo slabo vest in jo dvignem in grevi novim dogodivščinam nasproti.
Prvič je zjutraj ob 8ih, zaspi pa prvič potem šele okoli 9.30 pa še to le kake 20 minut. Tudi drugače čez dan bolj malo spančka, vendar se dokler je tako pridna ponoči ,čisto nič ne pritožujem.
Bi pa zjuraj pasalo kdaj odspat še kako kitico ;))) Ob 6 ih je tudi zame občutno prezgodaj za vstajanje!!
Še malo pa jih bomo morali metat iz postelje!!! Taka sem bila jaz! ;))
Mislim, da dokler ti noč lepo prespi v svoji postelji in jo vzameš le zjutraj da se malo pocartata k sebi v posteljo, da ni bojazni, da bi se s tem navadila hoditi kar vedno v vajino posteljo. Tudi mi to prakticiramo včasih, sploh ob vikendih, da si ” kupimo ” kakšno minuto!!
Lep večer in mirno noč!
Vallery!
Hojla,
Moj sinko je imel obdobje, ko je zjutraj vstajal že celo ob 5ih. In ni in ni hotel več nazaj zaspat. Ne boš verjela, kako sem sovražila vsakič, ko sem pogledala zjutraj na uro in videla tisto grdo 5ko. Ampak nisem imela kaj. Z meseci se je vse skupaj uredilo in postopoma je svoje spanje podaljševal. Danes pri 2 letih in pol spi celo noč in nimam nobenih problemov. Tudi zjutraj se pred sedmo uro zelo redko zbudi.
Torej vse kar ti lahko predlagam je to, da potrpiš in sčasoma se bo spanje tvojega malčka samo uredilo.
Na čim kasnejše zbujanje,
Mojca
No ja, pri nas imamo 3 otroke, ki so vsi jutranji, kar pomeni, da če spijo do 7ih, je to že veliko. Pa so stari 6, 4 in 2 leti. Res pa je , da gredo spat ob 20h, pa niti nima to veze, tudi če kak dan potegnejo, je jutro zopet zgodnje. Malo se edino mogoče pozna daljša noč pozimi, tako da se lahko poleti zgodi, da so pokonci že pred šesto, ker je zunaj pač že lep dan.
V glavnem mi z vstajanjem nimamo težav, tudi zaspimo lepo, so pa otroci(vsaj starejša dva) toliko obzirna, da naju pustita spati in gresta v dnevno sobo, kjer se igrata ali gledata TV.
Jutranje poležavanje v postelji je pa nekaj zelo prijetnega in otroci v tem zelo uživajo, pri tem pa se ni bati, da bi se s tem razvadili, iz izkušenj. Uživajta, dokler še lahko, saj bo še prekmalu treba v službo in bo to odpadlo.
oj, dobro jutro. Naj vas malo potolažim. Mi smo danes vstali ob 5,30, pa še to, ker sem se pol ure skup sestavljala.Mali je že od 5,00 ure zjutrraj rogovilil, po pol ure mu je bilo pa dosti: pa mami, daj že vstani, pa vleče kovter dol, pa mene za roke, noge, glavo. Kaj čmo. Zaspal je pa ob 21,15. Tako imamo skoraj vedno, samo da zjutraj spi do kakšnih 6,00, enkrat na štiri mesece potegne udi do 6,30-7,00. Čez dan pa spi od 0,30 do1,00 ure, včasih pa popoldanski spanec kar preskoči. Tako je zdaj pri 3 letih. Prej, pri 9 mesecih, 10,11,12,18 mesecih pa smo vstajali redno od 4,30 -5,00 ure zjutraj, zaspal pa je okrog 22,00 in vsaj to – prespal celo noč(če se temu lahko tako reče, ker je zame ob 4,30 še vedno trda noč), čez dan pa je spal tkao kot zdaj ali pa še manj. Moram pa reč, da je takrat vsaj v svoji posteljici spal, zdaj pa pricaplja okrog 1,00 zjutraj k nama in se muva pri nas.Kaj bi dala, da bi za eno uro skrajšali zvečer, pa podaljšali zjutraj.
Očitno ima 9 ur spanja dovolj. Bodi vesela da spi 9 ur in da se zbudi ob 6h. Pri nas smo se zbujamo še ponoči ob 5h pa je konec spanja , pa smo stari že skoraj 2 leti in pol. To da jo vzameš v svojo posteljo pa ji nima kaj škoditi, kvečjemu ji še lahko koristi, ker se še malo pocrklja.
Želim vama dobro spanje še naprej,
Darja