jutranje bolečine
Pozdravljeni,
Že tri leta me pestijo bolečine v prsnem in spodnjem delu hrbtenice.
Po nekaj urnem ležanju(4-5)ur se vedno zbudim zaradi omenjenih bolečin in moram vstati iz postelje, saj bolečine pojenjajo le tako,da vstanem in se razgibam.Bolečine so včasih zelo hude in se širijo naprej v rebra.
Ko vstanem čutim okorelost v hrbtenici še kakšno uro , čez dan pa je boljše.Napetost v vratu in omenjenem delu hrbtenice pa je pretežno prisotna tudi čez dan.
V preteklih dveh letih sem imela obdobja ko bolečin ni bilo tudi po 1 mesec,letos pa so kar konstantne in ne izginejo kljub rednemu razgibavanju in vajam za hrbtenico.Sicer sem zdrava ,stara 32 let in rekreativno redno tečem zato me tudi skrbi ali si s tekom poslabšujem stanje ali pač ne?Poskušam živeti zdravo in sem pozorna na svojo hrebtenico pri delu (za računalnikom)in športu ,a nič ne zaleže.Priskrbela sem si tudi vaje za hrbtenico, ki jih vsakodnevno izvajam.
Tablet proti bolečinam zaenkrat nočem jemati,razen če ne bo druge možnosti.
Naročena sem na pregled pri ortopedu (h kateremu me je napotil osebni zdravnik),v februarju 2007.Osebni zdravnik se ni odločil za rentgensko slikanje.
Samoiniciativno pa sem se tudi naročila na samoplačniški pregled pri revmatologu ,saj me skrbi ,da gre za vnetno revmatično obolenje.
Stvari bi rada prišla do dna ,predvsem me skrbi, da bo šlo na slabše še preden pridem do pravilne diagnozein pravilnega pristopa,dase vsaj ne bo stanje poslabševalo.
Za karkšenkoli nasvet ali vzpodbudno besedo se vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav, Petra
Mislim, da ste naredili že popolnoma vse kar je smiselno. Vsekakor je zelo smiseln pregled pri revmatologu, saj bi res lahko šlo za revmatsko obolenje, zlasti ankilozni spondilitis, ki prizadane prsno hrbtenico. Z rekrteativnim tekom in vajami stanja gotovo ne poslabšujete, kvečjemu obratno. Rentgensko slikanje hrbtenice bi bilo smiselno, to bo gotovo opravil ortoped.