jutranja tabletka
Pozdravljeni.
imam vprasanje.
19.6.je bila zadnja M. 3.7.je bil nezasciten odnos-kondom pocil. Isti dan sem vzela jutranjo tabletko in cez 14 dni naredila 2x test ki je bil negativen. Naslednji dan se 2 in tudi negativen.cez 16 dni se pravi 19.7.sem dobila menstruacijo ki je bila zelo mocna. Vec kot ponavadi.trajalo je 7 dni. Do 26.7.od takrat naprej nisem dobila menstruacije.danes pa je test pokazal + ali je mozno da sem 3.7.zanosila?
ne vem. Za vsak slučaj bo verjetno bolje vzeti postkoitalno tabletko. Glede izliva v nožnico je težko razpravljati. Če do izliva zagotovo ni prišlo, potem itak ni mogoče zanositi, če obstaja dvom, pa je treba ukrepati tako kot da bi do izliva prišlo.
sicer dvomim, ampak o tem bi lahko razpravljal šele potem, ko bi se nosečnost identificirala z UZ. Podatki o ZM in odnosih so lahko le zelo groba orientacija, ki se v 25% nosečnostih kasneje izkažejo kot neuporabni oziroma nezdružljivi z dejanskim stanjem.
morda bi bilo treba razčistiti, kaj je sploh zaobjela meritev: plod (teme-trtica) ali gestacijsko vrečko (GS). Če je šlo dejansko za TT, potem to ustreza 8 tedenski nosečnosti (oploditev pred 6 tedni), pri GV 12 mm pa bi se strinjal, da gre za 6 tednov (oploditev pred 4 tedni). Več kot kakršenkoli tekst, zlasti s strani laika, ki seveda ne pozna podrobnosti in dilem, v tem smislu pove dobra slika.
Ja, torej je bil premer celotne nosečnsoti 12 mm (GS = gestational sac) in ne ploda in to pomeni, da je šlo za komaj, komaj 6 tedensko nosečnost, morda še kak dan ali dva manj.
ne, ko se enkrat pri človeku začne embrionalni razvoj, se nadaljuje brez premora in je rast ploda do konca 13. tedna povsem predvidljiva in konstantna.
seveda zamujanje M ni normalno, je pa dopustno tudi, če ni nosečnosti. Zaradi zamude se ni treba preveč vznemirjati. Čakajte še naprej in če vas skrbi nosečnost, vsaka 2 tedna naredite test ponovno. V grobem obisk pri ginekologu zaradi zamude ni potreben, dokler ne minejo vsaj 3 običajni ciklusi brez M.
Pozdravljeni,
SO sem s fantom imela 25.8,pri katerem se je kondom snel,zato sem v sili vzela nujno kontracepcijo NORLEVO, 50 ur po spolnem odnosu. Kontracepcijskih tabletk že več kot 8 mesecev ne jemljem več.Zadnjo menstruacijo sem imela 4.8-9.8.2013,tako da bi jo sedaj morala že dobiti.Je možno,da mi menstruacija zaostaja zaradi tabletke NORLEVO? Sicer imam že več dni blage krče in občutljive prsi,kot vsakič pred menstruacijo.Seveda svoje naredi še panika in živčnost,ker postajam že rahlo zaskrbljena,da menstruacije še ni.
Prosim za odgovor,
Hvala.
glede na sicer zadnje dneve pred pričakovano M bi Norleva sploh ne potrebovali, če ste ga že vzeli pa bi lahko bil razlog za podajšanje življenja maternične sluznice ter odlog M. Ko učinek Norleva izgine, se bo pojavila tudi M, v kolikor slučajno ta ciklus ni šlo tudi za zakasnelo ovulacijo in s tem za toliko prestavljeno tudi M.
Spoštovani,
kolikšna je možnost zanositve ne vem ampak po M ste že v obdobju, ko lahko do ovulacije pride v naslednjih 5 dneh, zato odločitev za PKK ni slaba. Ta prepreči 19 od 20 zanositev, kar tveganje za zanositev sistematično zbije na okrog 1%.
če v naslednjih 15 dneh ne bo M, naredite test nosečnosti.
Pozdravljeni!
30.11 sva s fantom imela spolni odnos s kondomom. Kondom nama je počil in do izliva naj bi prišlo v meni. 30.11 sem proti večeri vzeli “jutranjo tabletko”. Posebni znakov nisem zaznala, bila sem le malo utrujena. Pričakovano menstruacijo naj bi dobila 14.12(moj ciklus je priblizno reden). 9.12 se mi je pojavila krvavitev. Vendar na internetu berem razne članke o vsem tem. V tem času bi se lahko pojavila vgnezditvena krvavitev, krvavitev po jutranji tabletki ali pa da me je menstruacija prehitela. Krvavitev traja približno 4 dni, vendar je danes ze bolj sibka. Na začetku je bila malo mocnejša. Posebnih znakov nisem zaznala. Ponavadi mi menstruacija traja okoli 4-6 dni. Je ta krvavitev menstrualna ali gre za kakšno drugo krvavitev?
hvala za odgovor in lep pozdrav.
vedno povem enako: nobena PKK ni 100%, ampak z njimi preprečimo le 95% nosečnosti. Če vas je strah, torej ni druge kot da 14 dni po SO naredite test nosečnosti in če testu ne verjamete, da ga ponoviti še 1x teden dni kasneje. Kaj jaz o tem mislim, je navsezadnje popolnoma nepomembno, saj to nima nobene zveze s tem, kar se bo res zgodilo.