Jutranja kavica
Dobro jutro punce! Po kavici že diši in jaz vas prav lepo pozdravljam. Miklavža smo preživeli tako ali drugače, otroci so bili veseli, jaz tudi. Zdaj pa naprej k pripravam za novo leto in praznovanje sinovega rojstnega dne,ki ga ima konec leta. Letos sem se nekako odločila, da bo povabil samo prijateljčke, starši pa bodo prišli kasneje po otroke, pojedli kakšen košček torte in spili kakšen kozarec. Do letos smo imeli zmeraj vsesplošno žurko, mladi, stari…In moram povedat, da mi je šlo na živce, ker sem se morala več posvečat staršem kot pa slavljencu in otrokom, katerim je bila zabava namenjena. In letos smo spesnili vabila in tudi lepo povedali, da bodo otroci na praznovanju brez staršev…Pa pravi moj mož, da bodo straši zamerili. Kaj pa pravite vi?Naj še povem, da živimo v stanovanju in da je sredi zime, tako da je kar malo tesno spravit en 20 ljudi noter.
Uf, malo sem bila dolga…Upam, da vsaj razumljiva.
Imamo srečo, da živimo v hiši z velikim dvoriščem in vrtom in hči je poletni otrok, tako da so na praznovanje njenega rojstnega dne povabljeni tudi starši otrok. Ker je precej živahno – eni čofotajo v bazenčku, nekaj se jih rola, kakšen pleza na drevo, nekaj jih riše s kredami itd.- je kar fino, da nas je odraslih več, da malo nadziramo in lovimo otročad. K prijateljem, ki živijo v stanovanjih pa hčerko pripeljeva in jo prideva čez kaki dve uri iskat, popijeva mogoče še sok in potem hitro gremo, ker se z možem dobro zavedava, kako do nezavesti si izmučen že samo po pripravah na otroško fešto (če želiš malčke s čim zabavat, če narediš kakšen hesen program..).
Starši bodo že razumeli, kako in zakaj jih naj ne bi bilo zraven; konec koncev je zabava otroška in nobene potrebe ni, da bi “viseli” zraven, kajne?
Ali
Halo, jutranja kavica in že na klepet:
Starši otrok nimajo na rojstnodnevni zabavi kaj delat, razen če niso vaši skupinski družinski prijatelji. Torej, kakšna tvoja prijateljica z otrokom (pod pogojem, da je ta prijatelj tvojemu sinu) naj ostane, da ti bo pomagala krotiti skupino praznovalčkov, sicer pa naj jih starši pripeljejo in odpeljejo. Celo na vabila lahko napišeš, do kdaj bo zabava predvidoma trajala, tako da se lahko starši organizirajo – predvsem, da si lahko naredijo čisto krasen popoldan brez svojega gusarja, ki bo užival pri vas. Tudi mlajši ali starejši bratje ali sestre nimajo na rojstnodnevni žurki tvojega otroka kaj početi, če niso s sinom prijatelji. TO JE ZABAVA ZA TVOJEGA OTROKA IN NE ZA VSE MOŽNE ZNANCE! Čeprav vem, da smo starši na tem forumu precej mahnjeni na zdravo hrano, pa pri nas veljajo na rojstnem dnevu malo manj stroga pravila. Lani smo na mizo dali piščančje burgerje (z veliko zelenjave), letos pa smo SKUPAJ pekli pizzo. Sama sem že prej naredila testo (tisto instant iz škatle, sicer mi nikoli neče vzhajati), potem pa so si otroci obložili vsak svoj košček pizze (na izbiro je bilo spet veliko narezane zelenjave). Prav zabavno je bilo.
Sem pa zelo proti organiziranim zabavam v teh restavracijah s hitro prehrano – zdijo se mi tako brezosebne. Če so pač ti umetni prigrizki pri otrocih tako priljubljeni, okej, samo zdi se mi, da je to spet eden tistih izgovorov za starše, ki se jim ne ljubi malo pljuniti v roke in vklopiti domišljijo. SAj ni treba, da je drago! Se mi zdi, da te tam v McD. bolj oskubijo , kot če zadeve organiziraš sam. Ali se motim?
T.
Sploh se ne motim.In veseli me, da je moj sin zaenkrat še zelo zadovoljen s tem, kar mu doma pripravimo, da sploh ne teži za čim drugim. Zmeniva se kakšno torto mu spečem, skupaj narediva vabila, baloni, pripraviva igre in kakšno malenkost – spominček za vsakega, ki na rojstni dan pride. Prostora pa pri nas v Mcd. tako ali tako nimajo več kot v našem stanovanju.
Ja napetost že raste, sin si letos želi eno čisto posebno zadevico za svoj rojstni dan: rad bi imel majhen ognjemet in ker je star ravno polokroglo 5 let, bomo seveda vso stvar organizirali. Otroci bodo po moje tudi navdušeni.
A še tole, povabljeni so v glavnem sinovi prijatelji iz vrtca, dvorišča.Z družinskimi prijatelji in njihovimi otroci pa bomo skupaj praznovali prihod novega leta.In tako združili še z rojstnim dnem (ima ga 30.12). Vsako leto pa naredimo tako, da imamo praznovanja že prej, točno na dan rojstva pa smo – družina – sama in zmeraj počnemo in gremo kamor si slavljenec pač želi.
Ja, mi smo tudi zastavili tako, da je dan rojstnega dneva slavljenčev dan, da jemo, kar si zaželi – pa čeprav palačinke za kosilo – da gremo, kamor si želi iti itd. Kar pa se ognjemeta tiče, imajo v Sparu ljubek paket za malo denarja. Sicer pa svetlobne raketke prodajajo tudi v trgovinah Chemo.
Imejte se skrajno lepo!
T.
Oprostite dekleta, da vprašam, ampak me zelo zanima v kakšnih službah (seveda ne konkretno) delate, da vam ostane še toliko časa za forum? Jaz sem v privat službi in je kar hud tempo. Ko se zadeva malo umiri, za sprostitev malo pokukam na forum. Sicer pa pri nas ni “kavice”, vsak jo spije kar med delom pri svoji mizi, ali pa sploh ne. Saj se nič ne pritožujem, sem že zdavnaj sprijaznila s situacijo. Je pa tale forum ena svetla točka v mojem službenem vsakdanjiku. Hvala vam.
Lep pozdrav vsem.
Andrea
Hej!
Saj ne, da bi mi ostalo veliko časa za forum, sproti še pišem članke, iščem ljudi po telefonu in tako naprej. Imam pa ta forum nenehno odprt (prednost neomejene uporabe interneta v službi) in zato vsake toliko ošvrknem s pogledom in vidim, kdo je kaj napisal. Pišem pa itak tako hitro (se vidi po napakah), da gre oglašanje v forum mimogrede.
Je pa lepo slišati od vseh vas
T.
Jaz delam v d.d.-ju. Moje delo je prevajanje in “itak” vedno čepim tukaj ob računalniku in se ubadam s tem ali onim tekstom. Tako si včasim malce sprostim možgane na tem forumu – še posebej zadnje čase, saj naj bi januarja rodila (prvič) in ste mi drage forumovke že večkrat pomagale pri tem ali onem problemu – saj veste – prvič “baje” bodoče mamice full preveč kompliciramo. In namesto, da za nasvet vprašam izkušeno mamico ali taščo ali… ki mi takoj reče ne kompliciraj ali pa še sama 500 x preveč zakomplicira – raje vprašam vas. Dobim takoj več in bolj raznovrstnih odgovorov, kar je toliko boljše. V splošnem sem mnenja, da več ljudi več ve in da ima sto ljudi večinoma 100 različnih življenskih pogledov – in tu nekje poiščem sebe, če pa se ne, se vam oglasim še z mojim 101 pogledom.
Pa prijetno kofetkanje in lep dan…
MAjaa