JUTING
Pozdravljeni,
Jaz sem bil ravno danes na ogledu ene hiše v vasi pri Šentjerneju ki je v postavljanju. Odločam se sicer med skeletno gradnjo in montažno gradnjo in je razlika v ceni nekje za 50% osnovne cene. Kar je v mojem rangu kvadrature nekje 60.000 €.Ko se odločimo za končni načrt, grem intenzivno v povpraševanje in Juting bo zagotovo eden izmed kandidatov.
Predlagam da tisti, ki udrihate čez Juting hiše ali pač katerekoli druge napišite naslov, pa bomo prišli pogledat če res vse škriplje in razpada. To bi se mi zdelo pošteno.
lp Primož
Žal je resnica taka, da gre tukaj za pogovor g. Juharta s samim sabo. sam si piše pozitivne poste in to anonimno pod izmišljenimi nicki. To se vidi iz sloga pisanja in besed, ki jih uporablja.
Sama imam tudi hišo Juting in mi je res žal za to odločitev. Med gradnjo in po njej je bilo ogromno napak. Aroganca s strani Jutinga neverjetna. Vsiljen nam je bil njihov nadzor, za katerega smo kasneje ugotovila, da je pri njih zaposlen – g. Andrej. Plačilo nadzora je bilo na roke, to je bil pogoj. Nadziral je torej samega sebe.
Vse se je začelo, ko so prejeli končno plačilo. takrat je bilo konec vsega. Ko se je mož pogovarjal z izvajalci na gradbišču so vsi povedali, da ne dobivajo plačanih stvari in da se vgrajujejo materiali, ki jih sami ne bi nikoli sebi vgradili. Vse z željo varčevanja.
Na naše prošnje so se začela grožnje in može je imel nekajkrat občutek, da jih bo tudi skupil. Ker imava vseeno raje mir sva se odločila, da napake odpraviva v lastni režiji. Šlo je za napake pri oknih, zamakanje pri policah, nepravilno izvedena fasada in razpoke na njej, strešni izolaciji… Vse skupaj naju je kar drago stalo. In to je razlog, da tožb ni več. Preveč je bilo grožen in človek si želi v miru živeti naprej. Smo se pa takrat povezali z družino, ki je imela podobno izkušnjo in ravno te grožnje so bile razlog za odstop od vloge na sodišče. Žal je tako.
Tako da predlagam ta se to pogovor Jutinga z Jutingom neha. Realnost je zelo drugačna. To vemo vsi tisti, ki smo se žal odločili za to drago avanturo v življenju.
lp, Brigita.
Spoštovani gospod!
Predvidevam, da ste si ogledovali mojo hišo. Če že ni prepozno in se še niste odločili, komu boste zaupali gradnjo, vas vabim, da se oglasite, pa vam bom povedala in pokazala, kakšna je resnica. Na žalost je moja zgodba zelo podobna ostalim Jutingovim nezadovoljnim kupcem. Samo jaz bi besedo “nezadovoljni” zamenjala z “opeharjeni”.
Lep pozdrav – Jožica.