Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Just- materina dušica – pri 5ih mesecih?

Just- materina dušica – pri 5ih mesecih?

Ali lahko to kremo uporabim pri 5 mesečniku, kašlja že skoraj 10 dni, pljučka je včeraj poslušala in so čista…cepila pa ga ni…
l

Imam ravno danes predstavitev, bom vprašala. metka

Joj, še nekaj: a si se glede službe že odločila? Sem se že kar nekajkrat spomnila nate…

nekaj dni nazaj sem proučila cel forum zaradi kašlja. sin je star 6 mesecev, zdravnica na pljučih ni slišala nič, kašljal je pa kar grdo, posebej ponoči.
od vseh nasvetov na forumu sem uporabila sledeče:

trikrat sem ga tekom popoldneva dala v kopalnico, zraven pa dve ali tri velike posode prevretih kamilic, šele v kopalnici sem odložila pokrovke, da se je res močno kadilo. pediatrinja je svetovala, naj kar nadaljujemo z inhaliranjem, ker se tako zmehča sluz in jo lažje izkašlja.

zvečer pa sem mu na prsa položila tople kamilice v vrečki iz gaze, prepražene na maslu. ko je ponoči kašljal, sem vrečko ponovno pogrela.

že v enem dnevu je bilo bistveno bolje. sedaj skoraj več ne kašlja.

za kremo od justa sem videla na forumu, da so jo uporabljali tudi za otroka starega 4 mesece, ne vem pa kaj priporoča proizvajalec.

Prejšnji teden sem bila na predstavitvi in je gospa povedala, da se Just uporablja od 2. leta naprej, čeprav je potem omenjala tudi dojenčke, tako da ne vem kako bi bilo prav.

So ugotovili, da sem premlada za dom za ostarele in me niso izbrali, he he … pa mi ni čisto nič žal, ker so novi direktorici ;poturili; tudi najbližjo strokovno delovko (stara je šla ravno v pokoj,,novo naj bi si izbral novi direktor, pa so že vrinili nekoga…. tako da se veselim uživanja z mojimi sončki do konca leta ,,, (z dopustom vred)

l

Ti kar uživaj. Saj bodo še priložnosti, a ne?

Srečno! metka

Namaži ga po podplatkih. Pomaga.

Nam je rekla predstavnica, da lahko komot uporabljamo tudi za dojenčka. LP

Jaz sem vprašala sestro v ZD glede mazanja s kremo, pa mi je rekla, da tega do otrokovega 2. leta ne priporočajo. Otroci imajo še prenežno kožo in se jim lahko vname.

Lp

Čisto malo ga namaži po čelu, prsih in stopalcih. Zanesljivo bo pomagalo.

Lenč, živjo.

Sem včeraj vprašala in je rekla, da lahko uporabljaš – malo namažeš po podplatkih, lahko pa tudi po obleki na prsnem košu, tako da otrok voha ta eterična olja.
LAhko sicer uporabljaš tudi direkt na kožo na prsnem košu, ampak pravi, da se otroku lahko tam naredi kak mozoljček – takoj očistiš s kremo (za noge), pa bo.
Upam, da boste kmalu nehali kašljati.

metka

Lahko se uporablja. Ce opazis pikice, potem najprej namazi kozo z eno nevtralno kremo za telo, gor pa dusico

Tanja

New Report

Close