Pa pogljemo kaj vsebuje: jedilna sol. hidrogenirana rastlinska maščoba, ojačevalec arome.monotarijev glutaminat, dinatrijev gvanilat, dinatrijev inozinat(, krompirjev škrob, goveja maščoba, mesni ekstrakt 4 %, beljakovinski koncentrat(ekstrakt kvasa, aroma(vsebuje sojo), ojačevalec arome(mononatrijev glutaminat), maldodekstrin, jedilna sol, sladkor), laktoza sušena zelenjava(čebula, korenje, peteršilj) barvilo (karamel), kurkuma, črni poper, muškatni cvet(v sledovih: pšenična moka, jajca, zelena.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka/na krožnik juhe
– energijska vrednost 327 kcal) 17 kcal
– Beljakovine 8,6 g 0.4 g
– Ogljikovi hidrati – 15,0 g 0.8 g
– Maščobe 25,8 g. 1.3 g
Vauuu – Jih ne uporabljam, sem kupila zaradi Krpanovih jedilnikov. Ko sem prebrala zgoraj navedeno, sem se trdno odločila, da kock v moji prehrani ne bo.
Pravi okus jedi vedno da sveža zelenjava in začimbe.
Pa upam, da moja tema ne bo sprožila pričkanja na našem forumu.
Vsak pametni komentar je dobrodošel.
Drugače pa sem pošlihtala v svoji glavi – če preveč ješ se rediš ne glede na to kaj ješ. In seveda veliko gibanja – ej to je to.
Pozdravček vsem – pa ne se kregat – sem bla prav nesrečna, ko nisem mogla dva dni na forum – pa je bil že cel hudič glede mojega vprašanja Krpanu.
Nimam pojma koliko je ena kocka težka, jo pa če kuham samo zase nikoli ne uporabim več kot 1/4, ker mi je potem premočen okus. Bom doma zvagala da vidim koliko kcal, bi prišel tisti košček ki ga uporabim… če ga.
Si pa ne znam predstavljat goveje juhe, ki jo skuha moja mami brez te goveje kocke. Je pa res da ona uporabi eno za en tak velik lonc, da se potem naje cela familija al pa še kej ostane za drugi dan.
LP
ja, to je to, o čemer sem med vrsticami napisala in mislila nekaj tem nazaj v diskusiji s Krpanom.
Kemija je povsod. In nihče me ne bo prepričal, da to našemu zdravju ne škoduje. Ko sem se prvič zavedla tega in začela v trgovini gledat na nalepke, je bilo pri nas z določenimi stvarmi konec.
Ogledala sem si npr. izbor jogurtov in raznih jogurtnih desertov – da te kap, redki so brez dodatkov.
In še majhna zanimivost : naša muca in kuža nekaterih vrst sira in salam NE JESTA – malo ovohata in pustita. In ko sem prvič to videla, mi je dalo misliti.
Na srečo je dostikrat pri prehrani žival bolj pametna kot ljudje. Kar skuhajte
juho iz kocke, jo dobro ohladite, pa boste videli koliko maščobe pristane v
vašem želodcu. Moja psička in muc ne jesta zakuhane juhe iz kocke, ono
pravo domačo pa! In po moji “živini” sklepam: kar za žival ni dobro, tudi za mene NI!
osebno š evedno uporabljam in tudi bom jušno kocko. Za mene naredi dober okus in pika. kaj p abost eve delal ep ami ej vseeno. zdi se mi samo čuudno da igrate nek esvetniek tukaj in absolutno vse okarakterizirate za slabo. jušn akocka ima cca 10g torej ima 1,5g maščobe kako s epotem lahko na juhi naredi toliko maščobe?? ni razloga in pvezave, govorjenje v prazno, razen če celo pakungo porabiš 🙂 vlij v vodo lahko kzarec 1,5g maščobe pa boš videla koliko je to ne pa da bi potem cel lonec z maščobo imel akot je hotela rakica povedati.
naj povem da sem si včeraj kuhal pusto meso goveje (beli krajec) najbolj pusto fgoveje meso kar lahko dobiš. ni bilo vidn emaščobe in je potem n atisti vodi ostalo nekaj maščobe več kot po jušni kocki. toliko o tem. seved asem samo meso pojedel ne juho 🙂
Krpan, očitno smo ti stopili na žulj. Jaz sem pisala iz prakse, ti pa po svojem
okusu. Prepričana sem, da če bo kdo ta poizkus s kocko naredil, bo kasneje
dvakrat premislil, ali jo bo še uporabil. Se mi zdi, da se zdajle že marsikje taka
juha hladi in, da bomo kmalu brali poročilo, kar si zelo želim! LP iz senčke.