Jupol Trend – prekrivanje, na pomoč!
Pozdravljeni!
Z jupolom Trend – rumeno barvo smo prepleskali dnevno sobo, ki pa nam zdaj sploh ni všeč. Odtenek rumene spominja na barvo rumenjaka in ne na barvo limone. PROSIM ZA NASVET, kako naj stene posvetlimo: ali naj še enkrat prebarvamo z belim jupolom in rumenim dipijem, ali bomo dobili ven odtenek limone ali vanilije ali vsaj malo svetlejše rumene. Osnova Trend je namreč zelo močna.
Za vse nasvete, morebitne vaše izkušnje in pomoč se vsem iskreno zahvaljujem.
Obupana pleskarka.
P.S: Vem, vprašanje bolj sodi v rubriko Gradimo in urejamo stanovanje, ampak sem ga napisala tudi sem. Upam, da ne bo kaj narobe. Hvala.
Ja bo potrebno kar z belo vsaj dvakrat čez in pustite, da se prejšnja barva posuši vsaj 24 in potem pa bela dva nanosa in pustite da se posuši, če bo potrebno pa še en nanos. Ko boste naslednjič barvali pojdite v trgovino z barvami kjer vam bodo zmešali željeni odtenek. Mi imamo vanilija rumeno in je točno takšna in nič drugačna. Če je mogoče pred tem malo barve probajte na papir in ga položite na steno, da vidite kakšno naj bi bilo..
lo
Ta barva je točno takšni odtenek, kot je zunaj na ovitku, tako, da ne razumem, da vam zdaj naenkrat barva ni všeč oziroma zakaj ste si premislili? Poštrihaj z belo 1x, nato si sama zmešaj želeno barvo, če je to barva vanilije, jo komot zmešaš z belo in dipijem (ali pa porabi rumeno, če ti je ostala).
Hvala za odgovore.
Mislite, da bi bilo treba prebarvat z belo, pa potem z niansirano … razmišljam, da bi nabavila trend barvo – belo in jo niansirala z rumeno – seveda v pastelnem odtenku, pa kar s tem prebarvala.
Ne vem, jupol, mi pač ni všeč. Se mi zdi enostavno premočna. Vedno sem mislila, da imam rada močne barve, zdaj pa vidim, da sem malo pretiravala. Imamo rdečo sedežno in javorjevo pohištvo … pa prostor sicer zelo velik, ampak zdaj izgleda vse tako nabito skupaj, da mi res ni všeč. Pa še to je, da sem prebarvala nasprotni steni. Mož se heca, da izgleda, kot “v predoru” :)) .
Živjo!
Če nisi zadovoljna z odtenkom ti priporočam, da greš v JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani 28. Tam imajo JUBovo barvno karto ca. 350 nians. Če ti tudi po tej barvni karti ni nič všeč pa lahko izbiraš po NCS barvni karti ca. 1950 nians.
Priporočam ti, da vzameš tip barve JUPOL BRILJANT ali JUPOL GOLD ( ti barvi imata zelo dobro pokrivnost).
Če nisi iz Ljubljane ali okolice pa si na http://www.jub.si poglej kje imajo mešalnice, ki so postavljene po celi Sloveniji.
… al pa se preprosto zapelješ namesto v jub, v najbližji bauhaus, baumax ali obi, kjer prodajajo Dulux barve s 35.000 odtenki (ali več) (in ne “celimi” 350, kot v jubu) in si izbereš točno tako barvo, kot ti je všeč in so super prekvivne že same po sebi, brez da bi ti bilo potrebno kupovati kakšno posebno varianto njihove barve.