JT: Vrtičkarstvo – kako vam gre?
Vam vse raste, buhti, rojeva plodove… ali imate kakšne (začetniške) težave?
Z nami je gospa Barbara iz Arboretuma Volčji potok, ki že cel mesec pomaga z nasveti na forumu Vrtičkarstvo in zelišča ter pripravljena tudi danes odgovoriti na kakšno vaše vprašanje.
Vabljeni, da zastavite vprašanja, podelite svoja mnenja, izkušnje ter spremljate pogovor.
Breda, kako se vam obnesejo okrasni lončki, ki jih imate na ograji?
http://www.mercator.si/si/naj-sosed/vrtni-centri/bredin-koticek/bredin-koticek/cvetje-v-koritih
Pozdravljeni!
Jaz bi vas prosila za nasvet glede cipres. Ker je teren kjer jih bomo zasadili precej skalnat in je prsti bolj malo smo nekaj terena odkopali in navozili prst a ne prav globoko. Ali bodo ciprese na takem terenu uspevale.
Zanima me še, če se cipresa Thuja Smaragd obraste (dobi sčasoma prvotno obliko), če jo na določenih predelih pojedo živali.
Imate polže? kako se borite proti njim?[/quote]
imamo polže in to veliko, jih pobiramo pa če je suho jih potrese s pepelom , jajčno lupino, ali pa pripravke iz kalije, ki ni agresiven[/quote]
Ali za tagetes veste, da jih odganja – polži ga imajo menda namreč še raje kot solato … Pa tudi v Homeogardnovi zbirki obstaja učinkovit naraven pripravek Polži stop. Sama sem ga včeraj uporabila . upam, da deluje.