Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Jokanje mladega kužka:(

Jokanje mladega kužka:(

…hja, zjutraj, ko grem v službo, popoldne, ko npr. grem v trgovino ali kam ven….ko zaprem vhodna vrata in zaklenem prične jokat (lajat na čuden in prav poseben način zavijat).-…..prav hudo mi je…..a ve kdo za kakšno učinkovito metodo, da bi torej kuža (3 mesece star) prenehal jokat. Se bo sploh kdaj “odvadil”???:(((

Gre za yorkija.

Hvala vam:(

ko kužeka vzamemo materi vas sprejme kot mamo.hitro se naveže in joče seveda iz strahu da ga boste zapustili.trenirajte med dnevi ko ste prosti in ga tu pa tam zapustite za par minut in se nato vrnite k njemu,ščasoma bo razumel,pes se takoj čuti osamljenega.no tako sem jaz navadila mojo psičko kajti od začetka sva bili praktično 24 ur na dan skupaj,in ker sem morala tu pa tam od doma za par urc sem jo prej navajala da sem jo zapuščala za kratek čas,saj res da joče ko greste a jo to ime in se sprijazni in gre spat.moja je sedaj stara 7 mesecev pa laja ko vidi da se odpravljam a kaj hitro odneha in se zaposli ali pa gre spat.no to je moja verzija.in vedno ko sem prišla nazaj sem jo in jo še vedno nagradim s kakšnim pesjim piškotkom.

Hvala Santini….ker sem doma v bloku, me malo skrbijo pogledi in komentarji sosedov:)Zaenkrat še ni blo nekega pritoževanja, čeprav verjamem, da jih (nekatere) moti, saj eni ostajajo doma in jih to jokanje prebudi. Je pa zanimivo, ko se menim z drugimi lastniki kužkov, ki pravijo, da njihovi kužki že ko so bili majhni in ko so šli oni npr. v trgovino, službo,..niso nič jokali (npr. shi tzuji…). Tile yorkiji pa so tako zelo temperamentni in zviti, da to ni res.

A misliš, da bo sploh kdaj nehal jokat? Ko bo starejši????…tudi, če nesem smeti dol pred blok je takoj pri vratih in sili ven in ga dam nazaj in ko zaklenem in prestopim nekaj stopnic—-JOKANJE….pa grem nazaj do vrat, mu potrkam, rečem že prej da me naj lepo počaka, da hitro pridem, pa ni UČINKA.

Hjoj, kaj bi dala, da se to ne bi dogajalo oz. da bi vedela, da se bo to nehalo, ko bo malo starejši.

Kaj pravite še ostali forumaši? Še kakšna ideja? Hvala

Živijo..

glede na zadnji post imam občutek, da se preveč poslavljaš od psa, ko greš stran. On potem čuti, da ti je hudo in verjetno zato reagira z jokanjem.

Ko nameravaš iti, pojdi. Nikar se ne vračaj k njemu petkrat, ker bo drugače res prepričan, da mu je zelo hudo. Ne pravim, da se človek ne sme posloviti od psa, ko gre – a če to sproži take “čustvene” reakcije, je bolje ostati malo bolj razumen in hladnokrven in poslavljanje čimbolj skrajšati. Tako bo tudi pes pogruntal, da ne bo konec sveta, ko boš zaprla vhodna vrata za seboj.

Mi smo si pomagali tako, da vedno, ko gremo kam in ga pustimo samega, dobi poseben piškot – to zanj pomeni, da gremo, da bo sam in da PRIDEMO NAZAJ. Poleg tega mu rečemo: “Počakat.” To dvoje je zanj magična zadeva – poseben piškot in posebna beseda, ki jo drugače ne rabimo. Saj veš, neko zagotovilo.. mora pa tudi čutiti, da si neomajna – ko greš, se ne vračaj – na tak način te namreč poskuša priklicati, ker upa, da boš še enkrat odprla vrata, še enkrat potrkala…

Verjamem, da ti ni lahko, ker se ti pes smili. Verjetno bo tudi trajalo nekaj časa, da uvedeš nov red, vendar se splača in tudi pes bo bolj miren.

LP, Mojca

Pozdravljena!

Vem, da ti je sedaj hudo, vsakem, ki ima rad pse in ki je bil v tvoji situaciji je tako bilo. A kuza se bo navadil, potrebuje le cas in pa obojestransko vztrajnost! Zagotovo vama bo uspelo, le pusti casu cas, naj naredi svoje:)

Lep pozdrav in srecno!

New Report

Close