Jokanje-kaj je vzrok?
Lep pozdrav,
sicer sem ze vceraj pisal,vendar v drugi forum,pa so mi tam odgovorili z clakom,s katerim si pa nisem znal kaj dosti pomagati.Naj razlozim:Doma imamo 15 dni staro hcerkico.Drugace je kar pridna,kar naju pa moti je to,da neprestano je,oziroma se zane dojiti in potem na dojki in spi in gleda… To postaja malo motece,saj se dojenje vcasih zavlece tudi po uro in pol.Kupcka nepodira,oziroma ji ga zelo redkokdaj uspe.Od vceraj pa vse to spremlja se nespanje.Ali je normalno da je casih tudi po 3 ure skupaj budna?tako je zdaj ze dva dni.Po dojenju jo dava v posteljico in mogoce zaspi pol ure pa zopet zacne jokat.Je to normalno?Neverjamem da je vedno lacna,skrbiva pa da je vedno previta in sita,pa tudi cerkljamo se pa pojemo,…Ali bi mogoce celo nehala dojiti in bi jo zacela hranit po flaski,da bi vsaj malo vedela koliko poje?Prosim za cim vec odg. Je imel kdo podobne tezave?Kaj narest?
Hvala vsem!
Lep pozdrav!
Tudi pri nas je bilo tako na zacetku, dokler nismo probal z dudiko. Ker res je, ni vedno lacna, ma pa morebiti tako mocan sesalni refleks, pa skoz hoce cuzat. Hvala Bogu, brez tega bi umrla. Je pa res, da se potem nic drugega ne more poceti, ker je samo priklopljena.
Tako da , nam je duda pomagala.
Je pa res, da tudi ce duda ne bo pomagala, se bo to nonstop dojenje samo prenehalo. Od 4. meseca naprej pri nas traja samo 10 minut, vsega skupi. Ce zaspi slucajno, ker res redko se uzivava tako,da spancka na meni, potem jo malo pustim, pol pa zamenjam josko z dudo, jo polozim na kavc ali nesem v posteljico in takrat spi naprej.
Dojenski so si res razlicni, nekateri ze skoraj od rojstva ne rabijo podnevi nic spanca, oziroma zelo malo, tako da 3 ure ni nic posebnega, se bolje, bo pa ponoci vec spanca.
Upam da sem kaj pomagala, lep dan in velikon veselja z malim bitjecem se naprej.
Cao!Ce hoce na dojki spat je nikar ne pustita,ampak jo za nosek zbudita da je naprej.Dojiti jo pa nikar ne prenehajta zaradi tega.Bi naredila veliko napako!!Jaz imam 4 mesece starega fantka pa se se dojiva.Ni lepsega KO GREMO VEN IN IMAM VSE SABO(MLEKO)
Pri podiranju kupcka pa ni mus da ga podere ce lepo je,samo vedno jo dajta spat na bok za vsak slucaj.Kaj pa ce ima ze krce?Samo nikar jo pustiti da spi na dojki,kar zbudita jo.Na vsako stran po 15 minut.Upam da sem vama kaj pomagala.Srecno
Forum je zaprt za komentiranje.