Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Jok ponoči

Jok ponoči

Spoštovani!

Ker smo že kronično neprespani, se na vas obračam v upanju, da mi lahko vsaj malo pomagate.

Moja 14-mesečnica, se vsako noč zbuja 3-4x. To traja že od njenega rojstva, s tem da se je od 5-10 meseca zbujala vsako uro. Problem je v tem, da je nikakor ne moremo potolažiti. Joče tako v svoji postelji, pri nama v postelji, kot tudi na rokah. Včasih, ko se že 1/2 ure skupaj joče ji dam flašo mleka, ki ga takoj spije, s tem da se nato včasih pomiri, včasih pa se še naprej premetava in “jamra”. To traja tudi po 1 uro. Zvečer sama zaspi v svoji postelji (včasih tudi z jokom), sem pa zraven in se z njo malo pogovarjam, gledava knjigice, jo božam, …
Ker ima ponoči vetrove, me zanima naslednje…
Ali je možno, da jo kaj boli (da jo črviči)?
Koliko mleka lahko spije na dan? Spije ga namreč od 6-8 dcl + kakšen jogurt ali skuta.
Kakšno je blato toliko starega otroka? Na začetku uvajanja goste prehrane je bila namreč dolgo zaprta, sedaj pa vsak dan odvaja zelo mehko – tekoče blato?

Ker razmišljava o tem, da bi jo pustila jokati ( v svoji postelji) dokler spet ne zaspi, brez flaše, se želim prepričati, da ni karkoli narobe z njo (kakšne bolezni).
Čez dan je zelo vesel in živahen otrok, ima 11 kg in je velika 81 cm.

Najlepša hvala za odgovor.
LP, Saša

Pozdravljeni, Sabela.
Nekateri otroci nimajo osvojenega spanca tudi še v tej starosti.
Vidim, da dobro opazujete svojo malčico, zato ste podvomili tudi, da bi lahko bilo kaj narobe. Mislim, da bi bilo dobro pregledati otroka, da se najprej izključi, da nima kakšne bolezni (črevesja? če po gosti hrani odvaja mehko-tekoče blato, alergije?, kaj drugega?)
Količina mleka je primerna za starost ob primerni pestri mešani drugi prehrani (morda 5-6 dcl, če res vse drugo uživa).
Prav ste zapisali, najprej bi poskusili ugotoviti, ali je kaj narobe. Potem ukrepi za uspavanje. Če še niste, pišite o teh ukrepih na Starševski čvek, tam imajo mamice mnogo zelo uporabnih idej. Ampak potem, ko otroka pregleda zdravnik.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close