Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija jok ob kakanju

jok ob kakanju

Pozdravljeni,

Zopet imamo “problem”. Sinček ima 6,5 meseca. Dva tedna nazaj smo začeli z uvajanjem GH (bučka, rižolino, korenje, brokoli, jabolko, danes banana), odkar mu uvajamo GH se mu je prebava spremenila in sicer ni kakal največ 3 dni skupaj. danes, četrti dan zelo joka ob vsakem kakanju. kakal je v roku ene ure 5krat, vsakič s huronskim jokom (joka samo tisti čas, ko iztiska blato, oz. se napenja), vsakič je kakanja kar veliko in je kar gosto, ne trdo ampak dokaj gosto. Kaj menite ali ta jok glede na to, da je samo ob kakanju samo posledica navajanja na “drugačno” kakanje kot doslej ali je lahko tudi reakcija na današnjo banano ali kaj tretjega? malo me skrbi, ker je res tak jok, kot bi ga trgalo, vmes je čisto ok volje, kot da ni nič.

Zanima me tudi koliko GH mu lahko ponudim. Je tak jedec, da bi pojedel kolikor mu dam, oz. vedno prej neham, preden mi on pokaže, da ima dovolj, ker ne vem, če količinsko po dvotedenskem uvajanju že lahko poje kolikor želi. Danes je npr. pojedel več kot polovico banane in bi jo še jedel, če mu bi jo dala, dojit se jasno po taki količini banane potem ni želel. Skratka, malo sem zmedena, ker ne vem ali lahko poslušam njega in mu en obrok že kar nadomestim z GH ali naj se ravnam po priporočilih, da se tri tedne uvaja Gh v manjših količinah. Drugače je bil polno dojen do šestega meseca. Tudi čaja mu zaenkrat še nisem ponujala, naj začnem? Potrebe ne kaže, ker ko je pač lačen ali žejen to pokaže in mu ponudim dojenje.

Se opravičujem, ker sem se tako razpisala in najlepša hvala za odgovor, lp

Pozdravljeni, tori,
ko začnemo uvajati GH, se prebava vedno spremeni, pa še ta nesreča je, da začnemo z bananami in rižem ter korenčkom, torej živili, ki preverjeno zapirajo. Svetujem vam, da med banano zumešate kuhane suhe slive, da redčite banano tudi s kuhanim jabolkom, da korenček uporabite le kot dodatek in ne kot samostojen obrok (korenček+cvetača+bučke), da poleg riža uporabljate tudi krompir, polento. Pa ponujajte tekočine (ob GH je potrebuje več), če drugače ne gre, zamešajte med sadno kašo postan Donat Mg.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

najlepša hvala za hiter odgovor. lepo bi vas prosila še za vaše mnenje o količini obroka v našem primeru.

miren spanec.

Draga Tori, ko uvajate, so količine manjše, tega se ne da definirati točno po ml. Nekako 50-100 ml, nato pa večate obrok. Do 200 ml, to naj bi bil cel obrok GH. Ampak, nekateri pojedo več, drugi spet manj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close