Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Jok ob flaški

Jok ob flaški

Pozdravljeni,

na vas se obračam, ker sem že pošteno za skrbljena kaj se dogaja. Imam sina, starega 4 mesece in en teden. Od rojstva je na Novalac 1, ker sem imela komplikacije po nujnem CR in sem mleko izgubila. Do tedna nazaj je normalno pil brez komplikacij na 3 ure, ponoči se zbudi samo enkrat in lepo pije. Vse skupaj se je začelo s tem, da zjutraj ni kakal ( vedno ima pokakano plen̈ičko zjutraj) začelo ga je boleti in imel je vetrove, bil je rdeč v glavo in videlo se je, da ga napenja. Zvečer je potem normalno kakal, vendar je bilo blato malo trše. To se je potem dogajalo še cca 3 dni. Vmes je pil ok. Po nasvetu pediatrinje sem mu skuhala sladke kamilice in se je težava rešila, normalno kaka, barva je gorčično zelena in blato ni trdo. Pojavila pa se je nova težava, začel je zavračati flaško. Ko je čas za hranjenje se vidi, da je lačen, ampak, ko mu flasko dam v usta, naredi 2 do 3 poteglaje potem pa jok in zvijanje nazaj. Nekako sem zadevo omilila, da ga nosim in vmes hranim. To se dogaja samo čez dan, ponoči ko je čas za hranjenje lepo brez težav popije vsebino flaške. Ponoči spi normalno, čez dan ima več počitkov in tu ni posebnosti. Težko mi je gledati otroka, ki je lačen ne more pa piti in joka. Je pa polival na začetku kar precej ( imel je tudi poln nos, ĥrkanje..), vendar se je

stanje glede tega zelo umirilo in še vedno se poslužujem antirefluknih prijemov, da ima dvignjeno vzglavje, podiranje kupčka in da ga imam po hranjenju še nekaj časa dvignjenega.

Se pa zadnje čase zelo slini in se mu večkrat slina tudi zaleti. Vse kar dobi v roke tlači v usta. GH še nismo uvedli.

Ali so morda zobki? Drugače na teži lepo pridobiva in tudi ni zmsnšal dnevnega vnosa mleka, težava je res jok in zvijanje med hranjenjem.

Lp

Po opisu gre za  refluks in posledično najverjetneje vnetje sluznice požiralnika. Najprej uvedemo AR formulo (ob vsem protirefluksnih ukrepih, seveda), če se težave ne umirijo, otrok pa ne napreduje na telesni teži, kot bi moral, lahko uvedemo zdravila.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close