Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Jok med dojenjem in pomanjkanje mleka

Jok med dojenjem in pomanjkanje mleka

Pozdravljeni,
Imam tri mesece staro deklico. Rojena je bila v 41 tednu, porodna teza 3800g, porod je bil sprozen naravno, med porodom sem dobila epiduralno. Po porodu nama je dojenje zelo lepo steklo, na zacetku sem sicer uporabljala nastavke, ki pa sva se jih v zadnjem mesecu uspeli znebiti, teza lepo napreduje.
V treh mesecih sem imela priblizno dvakrat manjso krizo, ko je bilo mleka manj, vendad se je v roku parih dni stanje samo uredilo. Dojim jo na obeh dojkah in odkar nimava vec nastavkov traja podoj cca 10 min na vsaki dojki.
Zadnji teden pa nama dojenje ne gre vec. Zacelo se je s tem da je hci med in po vsakem podoju histericno jokala. Potem se je zacela med podoju tudi “umikati” in kregati na dojki. Zjutraj jo uspem normalno nahraniti, mleka je dovolj jn lepo je, proti veceru in pred spanjem pa se ne uspe najesti, ves cas joka.
Zato sem zacela cez dan mleko crpati, da ji pred spanjem poleg dojenja dam se nacrpano mleko.
Naj povem se da sem probala ze tri razlicne caje za dojenje, spijem cca 4l tekocine na dan, jem polento, sezam, probala sem z brezalkoholnim in navadnim pivom, s triplat kapuslami, toplim tusom, masazo dojk, skratka ni da ni.
Mi lahko svetujete kaj se lahko storim da se bo kolicina mleka povecala, da mi ne bo potrebno dodajati mleka pi strklenicki, saj se bojim da se bo razvadila in se sploh ne bo vec zelela dojiti ker pac ne tece tako lepo.
Hvala za pomoc in nasvet.

Pozdravljeni, Sonce235.

Pravite, da imate uspešno vzpostavljen sistem dojenja že tri mesece. Zadnji teden pa dojenčica po podoju joka, med podojem se krega.

Tri mesece ste uspešno dojili, ukinili ste nastavke, punčka dobro napreduje, tako da verjamem, da imate mleka dovolj.

Se je spremenilo kaj drugega pri vas, karkoli? Ste spremenili okolje, se je zgodilo kaj stresnega? Možno je tudi, da je vajin problem nastal zaradi dohranjevanja po steklenički, pri podoju se je namreč potrebno malo bolj »potruditi«, mogoče je huda zato. Morda bi jo bilo potrebno pogosteje pristaviti ali zgolj samo pocrkljati, izven konteksta dojenja.

Mislim pa, da je najbolj pomembno, da si zaupate in se poskusite sprostiti. Težko je, ker se šele spoznavata. Ljudje smo si različni, tudi vaša deklica, ki je še čisto majcena, je drugačna od drugih majcenih deklic, tako da nekega univerzalnega nasveta ni. Sledite sebi in svoji punčki, predvsem pa se poskusite umiriti. Vašo skrb vaša deklica začuti in postane zaskrbljena tudi ona.

Morda pa je krivo samo poletje z visokimi temperaturami in potrebuje zgolj malo več tekočine.

Lep pozdrav,

Jasna Dolamič Gričar

Jasna Dolamič Gričar, mag. Izobraževanje in svetovanje JADRO, s.p. tel: 040 761 258 http://izobrazevanje-in-svetovanje-jadro.si/

New Report

Close