Lepo pozdravljeni!
Niti ne vem v katerko rubriko naj tole napisem; zdravstvo, psihiatrija ali prehrana……
Stara sem 26 let in odkar pomnim imam telesno tezo enako, oziroma mi malo niha od 49 kg do 53 kg . Vendar v glavnem 52 kg. Visoka sem 170 cm. Nikoli nisem imela vec kot 53kg. Na hrano nisem nikoli prevec pazila, le izogibala sem se mascobam in sladkarijam in po 19 uri nisem vec jedla.
Letos poleti sem se zredila na 55 kg (k temu so pripomogli problemi ki so se mi nabrali cez celo leto)
Odlocila sem se da shujsam nazaj na 52 kg. Verjetno ne bi zacela hujsati, ce ne bi bila povabljena na gala vecerjo – zelo pomemben dogodek v mojem zivljenju. En mesec sem se dobesedno odpovedala vsej hrani ki jo imam rada. Jedla sem predvsem zelenjavo, tudi sadja sem pojedla zelo malo, saj sem prebrala da vsebuje prevec sladkorjev. Telovadila sem 5 krat na teden po 2 uri.
Uspelo mi je, shujsala sem na 51 kg in na vecerjo sem lahko odsla v elegantni oprijeti obleki. Res sem bila zadovoljna s svojo postavo.
Danes je od gala vecerje en mesec in pol in ne boste verjeli koliko kilogramov imam danes. 64 kg!!
Ne vem kaj se mi je zgodilo a od tistega dne neprestano jem. Ne morem se nasititi. Pase mi vsa hrana tudi mastna, ki je prej se videti nisem mogla. Basem se s piskoti, cipsom, tortami. Jem tudi po 23 uri. V bistvu vse kar vidim pojem.
Ne vem kako naj se ustavim, saj se mi kaj takega se ni zgodilo.
Kaj naj naredim? Ali je to sploh zdravo in normalno da se v enem mesecu in pol zredis za 13 kg. Kako naj shujsam nazaj? Verjetno v enem mesecu in pol ne bom prisla nazaj na 52 kg. Danes mi je zal da sem sploh zacela hujsati in bi bila zadovoljna tudi z 55 kg. Kaj sem naredila narobe?
Nobeno oblacilo mi ni vec prav! Ljudje okoli mene me samo debelo gledajo kaj mi je. V bistvu se sama ne vem kaj mi je.
Kakrsnegakoli nasveta bom bila vesela in se ze v naprej zahvaljujem!
Premisljujem da bi sla na fitnes, vendar ne vem kateri je dober in ali lahko sploh shujsam tam?!?
Polona
pisi: [email protected]
Ja itak, da lahko shujsas v fitnessu, mona 🙂 Saj ze sama ves, kje si naredila napako. Ce pojes ves kot porabis, se zredis. Po mojem ni bil problem v tistem, ko si tako hitro shujsala za nekaj kilogramckov, da bi se potem tako zredila. Po mojem mas se kaksen problem, ki se ga niti ne zavedas toliko, to poskusas resiti s tem, da konzumiras hrano. isto se je men zgodilo pred nekaj leti. V dveh mesecih sem se zredila za deset kilogramov. Dol ne gre tako hitro kot gor, na zalost. Niti ni priporocljivo. Rajsi pejt na fitness, pazi pri prehrani in hujsaj po pol kilograma na teden. Rezultati se sicer pokazejo kasneje, vendar tudi ostanes potem na tisti tezi.
Ni ravno konec sveta, ampak vem pa, da te že manj pridobljenih kg lahko spravi v zelo slabo razpoloženje. Tudi jaz ti priporočam fitness ali aerobiko ali pa tek, čeprav te bo organizirana vadba mogoče bolj motivirala, tečt pa lahko pač ne greš in se namesto tega nažiraš. Plus seveda normalna prehrana. Z vsemi hranilnimi snovmi, ker če tega ne dobiš ( čeprav količine niso majhne) , si ves čas lačen. Dobro je tudi to, ker ko se ukvarjaš z neko rekreacijo, ti to postane všeč in ker te preveč hrane in kg pri tem ovira, že zaradi tega verjetno poješ manj.
Čeprav si navajena nizke teže, tudi pri sedanji najbrž nisi debela in ne imej slabega občutka iti v fitness ali na aerobiko. Sprijazni se s sedanjo obliko telesa, kupi si primerna oblačila in uživaj ob napredku!!
Predvsem pa NOBENE DRASTIČNE DIETE, ki ti bo prvih nekaj dni dajala dober občutek, kako hujšaš, ampak to je samo na kratek rok, in spet bo prišel jo-jo učinek, pol si pa že skoraj v začaranem krogu. Res škoda bi bilo, da bi si nakopala t.i. motnje hranjenja, ko toliko let nisi imela s tem težav!
Lahko je sicer drugim soliti pamet, ampak mislim, da je vse, kar sem napisala, res in upam, da boš USPELA. Počasi, ampak zanesljivo.
LP!
Črtaj z jedilnika sladkarije in mastno prehrano, ne jej po 18 uri nič več, vsak dan vsaj pol ure telovadi ali migaj na tak ali drugačen način. Sestavi si plan in svoj jedilnik.
Npr.: zajtrk jabolko in mandarino ali ovsene kosmiče kuhane v vodi
malica: polnozrnata štručka navaden jogurt z 1,3 mm
kosilo: pečen pur. zrezek, solata v neomejenih količinah
večerja: jabolko ali pomarančo
Pij veliko vode. Ko boš občutila napad lakote, pojej jabolko, saj vem, da ti takrat diši vse drugo ampak se prislili. Boš videla, da ti bo uspelo, le organizirati se je treba.