Joj kaj naj nardim??
Stara sem 17 let in sem imela spolne odnose s starejšim moškim. Imela sva 3 x spolne odnose brez zaščite zaporedoma vsak dan. Zdaj po treh dneh sem si naredila test s Clear blue 2 x in kaže pozitivno. Mi lahko kdo pomaga in mi odgovori po kolkih dneh al tednih se že lahko nosečnost ugotovi? In kdaj so najbolj varni dnevi v mesecu..kolko dni po mesntruaciji in kolko pred menstruacijo?
Lepo prosim za pomoč, ker otroka ne morem obdržati!! Še to ne vem, če lahko delam splav brez staršev, ker sem mladoletna!
Hvala vnaprej!
Koliko je pa star ta moški s katerim sta? Kdaj si pa imela prvi dan zadnje menstruacije? In po kolikih dneh od začetka zadnje menstruacije sta seksala?
Ah…moški je star 31. 12 dni po menstruaciji.
Odgovor vem le na tvoje zadnje vprašanje: Splav LAHKO narediš brez vednosti staršev; to zagotovo.
lp
Ne vem iz kje si.
Vse te številke so v Ljubljani.
Center za pomoč mladim 4382210,4316129
klic v sili 4323001
ginekološki oddelek v kliničnem centru 4313113
ginekološka klinika 4334333
Postavi vprašanje še v “zdravstveni” forum.
lp
Najbolj nevarno je okoli 14tega dne po začetku zadnje menstruacije.
Naši južni sosedje so že včasih rekli:
Posle jebanja nema kajanja!
eh bikec…. hvala za pomoč.
hvala vsem, ki ste bli tolk zlati in mi pomagali z nasveti!!
Naslednič se pa zaščiti… pa to, da če ne maraš kondomov ni dober izgovor, ker je še dost drugih varjant.
Vso srečo, dobro opravi, pa naslednič bol pazi kaj delaš… čau!
splav lahko delas brez vednosti starsev, vendar pa je to neka boleca izkusnja, bolj psihicno in mislim da vseen rabs enga, ki mu bos zaupala.
pa cimprej pojdi k zdravniku..men se zdi da se da v prvih nekaj dneh da odstraniti lasersko, nebolece, vendar pa nisem prepricana..
LP
Punca, jaz bi te kar tepla, tolk sem jezna. 17 let si stara! Kje imaš glavo?!!!??? Če nisi niti tolk zrela, da bi vedla, da se pri spolnih odnosih zaščiti, pol niti ne sexaj!!!! Ne vem, kaj si misliš!
Uf.
Ok, odgovori:
Najbolj plodna si med ovulacijo; ta pride 14 dni pred naslednjo menstruacijo.Če je tvoj ciklus 28-dnevni, pol je to ravno okrog 14 dneva. Ker pa jajčece in semenčeca NE živijo samo par minut, ampak en dan, dva, je treba to tudi upoštevat. Tako, da si plodna od 11-17 dneva ciklusa (za 28-dnevni ciklus). In ti si dobesedno stopila na mino.
Test je 100% (99,9%) prvi dan izostanka menstruacije. Tako, da je test zdaj tri dni po sexu še nezanesljiv. Sicer pa ti nosečnostni testi delujejo na bazi izločanja hormona posteljce HCG (neki tazga), za pa se začne izločat šele takrat, ko se “zarodek” vgnezdi v maternično steno-to je cca. 7 dni po oploditvi.No, če si delala test tri dni po zadnjem sexu, to pomeni, da je bilo to 6 dni po prvem sexu-primeren čas, da se je jajčece že imelo čas ugnezdit.
Splav: čeprav še nisi polnoletna, ga lahko narediš BREZ privoljenja staršev; tudi ni nujno, da bodo starši o tem obveščeni-če ti tega ne želiš.
Svetujem ti čimprejšnji obisk ginekologa. Pa pamet v roke, punca.
Zaspanka hvala srčece si! Ah me že to dovolj tepe! Pa tolk se o tem govori, pa si človek misli:”Ah saj se ne more to meni zgodit!”. Pa se je žal. Hvala vam vsem skupaj za odgovore. Pravzaprav vas sploh ne poznam, pa ste mi zelo pomagali. Tud na center bom klicala, ker rabim eno pomoč. Ni mi lahko! Velika izkušnja je to bila. Bom že. Lep dan vsem skupaj!
Maja
No kljub mojemu rahlo butastemu, vendar resničnemu, ti povem še izkušnjo sošolke.
Ena sošolka je zanosila na podoben način kot ti. Odločila se je za splav, starši vedeli nič za spremstvo tja in za spodbudo pa je prosila takrat najboljšo prijateljico in hkrati sošolko.
Izkušnja je bila boleča za obe, eno ker je dala vse to skoz, za drugo zato, ker je vse to takrat gledala. Obe sta tudi začeli močno drugače gledati na zaščito.
Premisliti pa velja tudi to, če se da to sedaj preprečiti na kakšen drugi način (tabletke po burni noči verjetno odpadejo), vsekakor pa ne bi okleval z obiskom pri specializiranem zdravniku. Vsekakor ne čakaj predolgo, ker ti bo vse skupaj tako ali tako požrlo kakšno noč spanca in precejšen del živcev.
Kej več pa tako ali tako ne bi pametoval ker nisem človek stroke, temveč poznam zgolj slabe ali malo manj slabe izkušnje sošolk.
Jaz bi pa otroka na tvojem mestu obdržal, zakaj pa ne ? Poznam cel kup čisto sposobnih mladih samskih mamic, ki jim ni bilo žal.
tota pa je bla zaj huda
LP, miki
In kaj se je zgodilo z takozvanim odraslim tipom? A on ne prevzema nobene odgovornosti? A je on bil pripravljen prevzeti odgovornost za otroka, če je seksal brez zaščite? Pa vendar se vedno znajdemo na krutih tleh, ker tebi brskajo po telesu, ne njemu. Še razumet ne more tega kar prestajaš. Če greš delat abortus, ti prioročam, da se z nekom kasneje pogovoriš, mogoče greš na kakšno skupino za samopomoč. Dobro, ne vem kako preživljaš zadevo, vendar je to za ženske precej psihično težka izkušnja. Poskusi še na ginekološkem forumu.
LP.
Ti bikec si pa res neotesan. Če punci ne moreš kaj pametnega svetovati, se vsaj vzdrži neumnih postov. Harry
Draga Maja. Kaj pa če bi ti starši stali ob strani? Povej doma in ti bo lažje. No, edino če nimaš toliko zavrtih staršev. Potem pa ti ostane še kakšna dobra prijateljica. Veš, najtežje je če si sam. Veliko sreče. Harry.
Joj hary ti si pa tok pameten. In ful ji bo lažje ko bo šla splav delat, pa ji bojo lahko vsi ful pomagal. Grenka izkušnja bo pa ostala samo njej. Ti ji boš pa lahko lizal psiho rane.
Forum je zaprt za komentiranje.