Najdi forum

Jogurt za psa?

Ali lahko dam psu sadni jogurt s 3.2 mlečne maščobe? Je eden jogurt v obroku preveč?

Načeloma psi naj ne bi uživali mleka ter mlečnih izdelkov, ker vodijo k diareji. Poskusi mu najprej dati malo jogurta, da boš videla kako se bo odzval. Kakšne velikosti pa je pes in koliko obrokov na dan mu daješ?

Pes je tezak cca 30 kilogramov, ima pa dva obroka dnevno.

Jaz sem svoji do sedaj dajala skuto, kefir, sir in probiotičen jogurt, pa psici ni bilo nič. Včeraj je pa dobila mlečni zdrob in imela cez 2 uri zatečeno veko, kmalu pa še drugo. Očitno je bila reakcija na mleko.

Jaz ji ne bi dala jogurta, ker je sladak. Daj ji raje skuto ali kefir. Pa najprej malo sprobaj, če ga pes dobro prenaša. Ker če pes ni navajen na mleko in mlečne izdelke, ga ne prebavlja in dobi drisko.

Lp jana

Jaz mojemu dajem navadni jogurt.

Pri nas ze od malega psi vsak dan polizejo vse loncke od jogurta, ki ga mi dvonozni clani tako radi jemo. Sadnega ali navadnega. Ce se slucajno zgodi, da ga zmanjka dobijo pac skuto ali kislo smetano (te precej manj, ker je mastna). Tudi mleko ne povzroca tezav. Je pa res od psa do psa razlicno.
Cel jogurt se mi zdi malo prevec, mogoce bi ga najprej dodajala le par zlick, pa izberi kaksnega z manj mascob ali pa se raje navadnega. Jaz kupujem tiste 1,3. lp

Popravek: diarejo povzoča pri nekaterih psih mleko, mlečni izdelki (tudi jogurt) pa načeloma ne.
Jana, navadni jogurt NI sladek!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo, saj jaz nisem napisala, da je navadni jogurt sladek. No, sem se malo narobe izrazila, ker sem samo napisala, da je jogurt sladek. Mislila sem sadni jogurt. Ker govora je bilo o sadnem jogurtu.

Saj naša tudi dobi za obliznit lonček, ampak celega sadnega jogurta ji pa ne dajem.

No naš spije vsak dan 2 skodelici mleka, pa nima z prebavo nobenih problemov. Poje kakšen jogurt, kefir, skuto … nikoli nismo imeli zaradi take prehrane nobenih težav tako, da kar pogumno. Probaš pa vidiš ali mu paše ali ne, saj če mu ne bo pasalo bo pustil. Vsaj naš pusti 🙂

New Report

Close