Najdi forum

Prosim svetujte mi, kater jogij je boljši, lateksov ali kokosov?

Priporočam ti da greš npr. v Lesnino-Brdo ali v Rutarja in tam lahko probaš vsakega. Malo poležiš in posediš na njem, tako se lahko lažje odločiš. Odvisno je ali imaš rajši trši ali mehkejši jogi. Več kot je lateksa bolj je jogi mehkejši. Vem pa da je iz kokosa zelo trd. Sam ponavadi imajo kokos pri fedrih da oblaži pritisk nanje. res pojdi si pogledat imajo vse živo, tud cene so različne.

Pa veliko sreče pri izberi, papap!!!

Svetujem ti da vzameš kar koli drugega kot lateks. razen če se ti bo dalo da ga boš morala velikokrat zračit, obračat dajat na sonce, svež zrak. Kajti lateks veže nase vlago ki jo izloča naše telo, ki pa je ne odda sam od sebe ampak “mu moramo pomagati pri tem”!
Sedaj imaš na voljo tudi jogije iz posebej obdelane pene, ki tudi veže vodo nase ampak jo tudi oddaja. Vendar so cene kar visoke( poglej v Rutarju)
Ker če hočeš imeti jogi iz lateksa moraš imeti tudi podlogo iz latofleksa in pa tako posteljo ki je pri strani odprta, če ne postane jogi tako moker da začne plesneti( lastne izkušnje).
Sicer se na teh jogijih leži super ampak da bom mela pa še z jogijem toliko dela se mi pa re sne da.
Ravno kupujem jogi, in če bi imela denar bi si verjetno kupila unega iz pene,ker imam probleme z hrbtenico, in se res prilegajo telesu ampak tako ostajam pri vzmetnici ki ima “fedre” in je tudi podložena s kokosovimi vlakni in nevem še čim in bo pomoje kar uredu.
Imajo pa v Lesnini akcijo za nekatere jogije,mogoče ti bo kakšen všeč.
LP

Tejčula, koliko časa pa si imela jogi iz lateksa, da ti je pričel plesneti? Jaz ga imam na zakonski postelji že 3 leta pa ni vidnih nobenih plesni, ga pa tudi ne kako posebno zračim in sončim. Kupila sva ga v Domžalah – Dolar in se mi zdi odličen. Sedaj imam bolj težave, če kam greva in dobiva bolj trd jogi, saj na njih težje spim.

Katja

Tudi midva z možem imava jogij iz lateksa od Dolarja in sva z njim zelo zadovoljna!
Groza, da bi plesnel!?

Ja razlika je med umetnim in pravim lateksom( sem pozabila povedat), v Dollarju imajo pravega , vendar jaz nisem imela od njih(imajo ogromne cene) pomembno pa je da imaš odprto posteljo in latofleks podlogo, ker nekje ti ga sploh ne prodajo če nimaš tega, ker imajo potem same reklamacije.
Jaz nisem imela nič od tega, res da je bila moja iver plošča zelo zračna ampak očitno premalo za ta jogi.
Problem je bil pa v tem da ga jaz tudi nisem obračala in zračila, ko sem preoblekla posteljo in ker se nabira vlaga in nima kam it, me je potem enkrat samo šokiralo ko je bila že plesen na spodnji strani.
LP

New Report

Close