Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Jogi za dojenčka in še malo potem

Jogi za dojenčka in še malo potem

Skoraj za vse vem, kaj in kje bom kupla…. ne vem pa, kakšen jogi kupit… da bo zdržal dokler ne preraste pojslice (140×70)… Saj ne vem, koliko časa jim je zadosti velika….

Dejte mi kej povedat glede tega.. :))

DAj prosim raje ti meni povej-baje pri Gorici nekje obstaja ena trgovina z otroškimi stvarmi, v kateri fuuuul prihraniš, če primerjaš cene z našimi. Kje bi to bilo?

kakšno posteljico pa imaš, tako da se dajo letvice odstranit in postane “navadna” otroška postelja? ali se ne dajo odstranit?

običajno se otroci preselijo v veliko posteljo brez letvic okoli 2 – 4 leta. otroci niso toliko težki, da bi uničili jogi s svojo težo – večja nevarnost je, da ga uničijo z lulanjem ali bruhanjem:) no ampak kupiš zaščito za jogi.

kaj sem hotla rečt – kupiš dober jogi, ni pa potrebno zdaj nevemkoliko zapravljat. po moje. mi smo imeli kar navadno vzmetnico, eno trdo in kvalitetno, ampak spet nič zelo fancy dragega.

Ma to pa ne vem…. nikol ne kupujem na tistem koncu… 🙂

Nelida, postlice še nimamo, ma bomo kupli tako, ki se spremeni v mladinsko.

naš je imel tole:

http://www.danaja.si/baby.htm

ful dobro, od 2. leta naprej pa spi na ta veliki postelji

Meni se zdi, da je še najbolje kupiti posteljico od Lip Poljčan – stranice odstraniš in je navadna posteljica. Posteljico dolžine 140 cm lahko otrok uporablja tam do 5.leta in pri tej starosti je res malo smešno smati z ograjo.
Mi te postelje nismo kupili, saj smo za spalnico rabili široko 60 cm in smo kupili tisto 120×60. (mi je bilo pa žal; saj smo sedaj kupili raztegljivo IKEIno – raztegne se iz 140 cm na 210 cm).
Jogi-samo da veš – lateks menda za otroke ni primeren. V IKEI imajo take pene, ki diha… za malo denarja….

Sem ma mislila, da bi bil glih lateks v redu…. hm

Pojslico bom pa kar pri Neckermannu naročila… ali pa v RUtarju….

Vanja lahko to z lateksom s čim podkrepiš? Ali je to soseda rekla?
Stroka namreč priporoča ravno lateks. Pediatri, alergologi.
Edini minus lateksa je potenje. Tisti, ki se močno potijo jim lateks lahko ne odgovarja.

Sicer pa edini, ki naj bi bili škodljivi so jogiji iz kokosovih vlaken. Nekaj otrok naj bi celo umrlo zaradi teh jogijev. Krivi naj bi bilo pesticidi s katerimi špricajo ta vlakna zato, da podaljšajo obstojnost. so pa tudi to podatki, ki sem jih našla na internetu.

Pene so pa daleč od dobrih jogijev čeprav se na začetku precej uporabljajo. V zibelkah, ki jo otrok uporablja zelo malo časa je pena super izbira. Ko pa otrok malo odraste (beri ima nekaj kil več) pa pena nikakor ni priporočljiva.

Zame ta trenutek najboljši jogi je kombinacija s spominsko peno.

Sicer vem, da je tema zamrla že pred letom, vendar se ravno ukvarjam s temo jogi.
vem, da bi moj dojenček preživel na katerikoli vzmetnici, vendar bi rada iz poplave ponudbe izbrala najboljšo izbiro.

Tale Danaja mi dobro zveni, vendar mi je 563,35 EUR za vzmetnico, ki jo bo uporabljal le 2-3 leta preveč denarja.

Lateks hitro začne plesneti, če je vlažen, kar se pa pri malčkih rado dogaja. Lateks torej zame odpade.

Na materinski šoli so nam odsvetovali železo (torej fedre) v vzmetnici.

Nekje sem zasledila, da se je govorilo o neki vzmetnici, ki naj bi bila antialergijska in proti zadušitvi. Alegria ali nekaj takega pa ne najdem nikakeršnih informacij o le tej. Ali jo kdo pozna??

Priporočam vam lateks ležišče za vašega otroka. To, da lateks plesni, je možno samo v ekstremih. Iz napisanega lahko razberem, da ste skrbni in dobronamerni do svojega otroka, zato se ni za bati, da bi vam lateks plesnel! Vsako ležišče in posteljnino je pa tako ali tako pametno 1x na mesec malo prezračiti in dati na sonce.
Razliko v denarju pa otroku dajte v “pujsa”, za pozneje.

Veliko nas uporablja lateks ležišča zase in za svoje otroke,pa bombaž in vsi smo zelo zadovoljni.

Industrija ustvarjanja umetnih potreb nas v nekaterih primerih straši z alergijami, zadušitvami in podobnimi neumnostmi prav in predvsem zato, da bi nam prodala veliko PREDRAGO stvar.

Upam, da sem pomagal.

LP

Miran Vučko

New Report

Close