Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo jogi-spanje

jogi-spanje

Mene pa zanima vaše mnenje. Kupujem posteljni jogi in se kar ne morem odločiti, kaj kupiti. Ponudba je velika, Količina toksičnih snovi v jogijih pa tudi. Glede na to, da celo noč vdihavamo tudi snovi, s katerimi so prepojeni jogiji, me zanima vaše mnenje.

Hvala in lepo pozdravljeni…

Pozdravljeni!

Naravni materiali za posteljne vložke kot so kokosova in druga vlakna, bombaž in volna so zelo priporočljivi, paziti pa morate pri naravnem lateksu, ker se dokaj hitro (čez nekaj mesecev) začne drobiti in ta fini prah pride skozi prevleko in rjuho na površje (sem videl v živo pri prijatelju). Osebno sem najbolj zadovoljen z umetno peno, ki mora biti dovolj debela (17 cm je oprimalno, manj pa ne), vložek mora imeti več con (na področju rame in bokov mora biti bolj mehak, da je hrbtenica ravna tudi takrat, ko ležimo na boku), vertikalne in horizontalne luknje v peni pa skrbijo tudi za dobro zračenje (da lahko pot, ki ga oddajamo med spanjem čim prej izhlapi). Če sta zakonca različno težka, morata imeti različne trdote (manj težki bolj mehak vložek, bolj težak partner tudi bolj trd vložek).

Vložek je lahko sestavljen iz večih con (sendvič metoda), najbolj pomembno pa je, da ga pred nakupom v miru preiskusite (na vsakem ležite vsaj 2 do 3 minuti, z vglavnikom), da imate nekoga s sabo, ki bo pogledal, ali je pri ležanju na boku hrbtenica ravna (horizontalna linija med trtico in tilnikom), da vložek vedno kupujete in preiskušate skupaj s podom za vzmetnice (zelo pomembno je, da ima tudi pod za vzmetnice fleksibilne late, drugače vam super vložek čisto nič ne koristi). Pazite na prevleko posteljnega vložka; najbolj kakovostne so tiste iz volne (kemično čiščenje, vendar odlične termične lastnosti, ni za alergike) ali bombaža.

Pred uporabo vložka vam svetujem, da ga najmanj za en teden postavite na zračno mesto (brez zaščitne folije), da se prezrači. Lahko pa v tujini dobite zelo bio vložke – zelo nestrupene in zelo drage. V tujini stane dober vložek najmanj 400 EUR, v Sloveniji pa bi bili lahko cenejši.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close