Joga glede na mojo bolezen?
Pozdravljeni!
Pišem v upanju, da bom dobila kakšno mnenje, kakšen odgovor. Moja situacija je takšna: pred 4 leti mi je počila žilica v glavi, morali so me operirati (bila je težja oblika Anevrizme, saj je celotno zdravljenje z rehabilitacijo trajalo 3 mesece), vstavili so mi nekakšno sponko v glavi, kjer je počila žilica.
Zdaj bi se želela udeležiti joge, da bi se malo sprostila, pridobila na samozavesti in izboljšala koncentracijo.
Zanima me, ali bi smela glede na mojo bolezen (Anevrizmo) obiskovati to dejavnost? Kaj menite?
Hvala že vnaprej za odgovor,
lp
Žal mi ne pišete nič o svojih letih, pa sem se tega že navadil. Težko je ljudem kar koli svetovati brez podatkov.
Ne vem, zakaj bi vam vadba joge lahko škodila? Seveda ne tist joge, ki jo danes prodajajo za vsakim vogalom, kjer si tako učitelji, kot vadeči edstavljajo, da je joga neke vrste telovadba. S telovadbo ne boste prišli nikamor, zlasti pa ne do učinkov, ki jih bi radi. Vadba joge v priznem centru, z usposobljenim učiteljem, kjer dajejo prednost tudi dihanju, mantram, koncentraciji, meditaciji itd. pa bi vam gotovo koristila in vam ne bi mogla škodovati. Zlasti ne, če učitelja obvestite o svojem stanju in ga poprosite, da vas opozori, katerih stvari ne smete delati ( obratne asane, zadrževanje diha, nekatere vaje iz kryj itd. ).
Le korajžno se pozanimajte, kje v vaši bližini vadijo INTEGRALNO JOGO in pridružite se jim enkrat, za preizkušnjo. Pa seveda ne pozabite konzultirati svojega zdravnika, ki pozna vašo bolezen in vaše stanje. Le-ta vam bo najbolje vedel svetovati.
Forum je zaprt za komentiranje.