joga
Pravkar sem se vrnil iz pet dnevega tecaja spoznavanja joge v vsakdanjem zivljenju. Bili smo le stirje udeleznci, med katerimi sem bil najslabsi (slisalo se je pokanje kosti, vzdihi, mravljinci, itd) Obe gospe in voditeljica so me po letih prekasale za kaksnih petnajst let, vendar je bilo enkratno. Seznam telefonskih stevilk za informacije o vpisu na zacetno vadbo lahko dobite na http://www.yoga-in-daily-life.org. Knjiga “Joga v vsakdanjem zivljenju” stane 6000 Sit v Slovenski zvezi drustev Joga v vsakdanjem zivljenju (v knjigarnah okrog 8000 Sit).
Poznam avtogeni trening, kjer sem dosegel dobre rezultate v samo-vadbi. Avtogeni trening je staticna metoda, pri jogi pa gre za zivljensko filozofijo, pri kateri razgibas svoje telo, usmerja te na pozitivno misljenje, pravilno dihanje, sprostitev…Kot primer navajam, da so vaje za vratni del hrbtenice v fizioterapiji in jogi skoraj identicne, le da je pri jogi povdarjeno pravilno dihanje. Moj problem je, da sem organsko skepticen glede prenosa mislenja vzhodnih kultur na nas evropski prostor, ceprav sem vecino spoznanj joge ze predhodno usvojil in se z njimi v dusi globoko strinjam. Trenutno se ne vem, kako naprej! Najbrz si bom izbral dolocene vaje, ki jih bom poskusal opravljati doma. Seveda to ni primerljivo z vadbo v drustvih, ki so v vseh vecjih slovenskih mestih.
Pozdrav, Pepi
Pepi
no pri meni je pa tako.Čisto slučajno sem dobila v roke knjigo od Raquel Welch.Mislim da je zelo znana igralka, sicer malce starejša zato pa zgleda super.Notri so opisane vaje za jogo in sicer hatha joga.Ker sem študentka in trenutno nimam denarja za kakšne drage tečaje joge sem se odločila sama poiskusiti.Ker namen joge ni polomiti se ampak telo najprej ogreti nato pa delati z njim in to na način ki ti pretrd za telo,pač greš do tiste meje kjer lahko in tm vtrajaš.
Stara sem 20 let in sem se šele sedaj začela bolj intenzivno ukvarjati z telesom in moram priznati.Jogo delam iz te knjige 2 do 3 na teden ˙(samo) in sem po 2 mesecih ze opazila razlike. Pravilno se ti razvijejo misice in celo nepravilnosti se pocasi spreminjajo.Zanimivo. Nisem mogla verjeti. Več o tem pa lahko izveš če prebereš njeno knjigo.
Raquel Welch- popolna lepota
Mene je prevzela,ona in njena knjiga,ker ponavadi samo prelistam take knjige,ker me ne potegnejo vase.
Probaj,če pa imaš čas in pa denar pa je seveda bolj zabavno delati v skupini. Sem pa tudi ze slisala od moje kolegice kako vaditeljica izkorišča svoje učenke-tko psihično in pa denarno.Tako da pazi.
Lep pozdrav