Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje jodid 100

jodid 100

Pozdravjeni!
Že dlje časa se mi dogaja, da mi srce podivja kar na lepem, zelo pogosto ponoči, ko se zaradi tega zbudim, ob tem čutim pekočo bolečino v prsnem košu, vsak utrip čutim kot “špik”, peče me tudi po hrbtenici,začnem drgetati, čutim rahlo vrtoglavico in slabost , v levi roki čutim nekakšno napetost, srce bi bije vglavi in po celem telesu.Bila sem na pregledu za štitnico, ultrazvok ni pokazal nič posebnega, hormon TSH pa je 4,9. Zdravnik mi je predpisal Jodid 100 2 tableti na dan, štir mesece, potem pa kontrolo. Zdaj jih jemljem štirinajst di, pa se mi zdi, da je vse skupaj še slabše. Poleg tega jemljem Activelle , četri mesec.Je možno, da ima sočasno jemanje obeh tablet negativne posledice? Prosim vas za mnenje.
Hvala in lep vikend

Spoštovani!
Sočasno jemanje jodida in Activelle ne povzroča tovrstnih težav. So pa pri jemanju Activelle samega v zelo redkih primerih opisani sopojavi: razdražljivost, živčnost, tesnobnost, ipd.

Nič niste napisali, koliko ste stari, ker pa jemljete Activelle, le tega verjetno prejemate zaradi blažitev motenj ob menopavzi? Motnje, ki jih navate, se pogosto pojavljajo v menopavzi ob visokih vrednostih hormona FSH.

Za razjasnjenje vaših težav vam svetujem tudi posvet z izbranim zdravnikov, ki bo opredelil morebitne motnje srčnega ritma (EKG).

Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Stara sem 47 let, že tri leta nisem imela menstruacije oziroma nekajkrat v večjih presledkih. Pred štirimi meseci sem začela jemati Activelle, že drugi mesec sem dobila normalno menstruacijo, potem še enkrat, sedaj pa spet zamuja(10 dni).
Kaj je hormon FSH?
Glede srčnega ritma – moj zdravnik je prepričan , da s srcem ni nič narobe, EKG ni pokazal nič posebnega. Mene pa v zadnjem času čedalje večkrat peče v prsnem košu, tudi sem takoj utrujena, že po minimalnem naporu mi začne srce močneje in prehitro biti, kar bi bilo najbrž normalno, če bi se stanje , ko spet mirujem normaliziralo, meni pa to traja dolgo, tudi pol ure in več.

Hvala za vaš odgovor
in lep pozdrav

Spoštovani!

FSH je hormon, ki ga izloča hipofiza in stimulira dozorevanje jajčnih foliklov v jajčnikih. V menopavzi se vrednosti FSH povečajo. Visoke vrednosti FSH pa lahko povzročajo t.i. menopavzalne težave (oblivanje, razbijanje srca…).

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close