Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje jod-iodoral

jod-iodoral

Pozdravljeni! Že nekaj let se zdravim za hipotirozo po vnetju(verjetno posledica zdravil-tako mi je rekla tirologinja),jemljem Euthyrox 75.Naturopat mi je svetoval jemanje Iodorala 12,5. Zdaj sem v dvomih,ker sem zasledila v nekaterih forumih odsvetovanje le-tega.Zakaj ga eni močno priporočajo,drugi pa delajo paniko zaradi njega?Zanima me vaše mnenje,nasvet.Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Pri hipotirozi na terapiji z Euthyroxom dodajanje joda ni potrebno, ampak lahko celo škodljivo. Popolnoma zadostuje jod, ki ga dobite s hrano.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor!!Imam pa še eno vprašanje,nekako 2 meseca opažam tiščanje(cmok)v grlu,ki je včasih hujše,včasih blažje(en čas je celo izginilo),skratka zelo neprijetno,včasih imam celo občtek,da se mi je kos hrane ustavil v grlu.Tega nisem imela še nikoli,je zelo moteče,včasih me je strah,da me bo zadušilo.Kaj mi svetujete,je to kaj nevarnega?Morda prenizek(previsok)odmerek Euthyroxa?Prosim vaš nasvet!
Naj omenim še,da joda nisem jemala,le Euthyrox 75.

New Report

Close