Jezna na polno-zobozdravniki
Kličem zobozdravnico in povem, da bi prišla zobni kamen očistit, seveda privat.Pa mi reče, naj pokličem enkrat avgusta, da delajo še ta teden, pol grejo pa na dopust.Mislim, pa koliko imajo dopusta te zobarji?In isto je pri sinovi mladinski zobozdravnici.Celo poletje so frej, kako je to možno?
Pa, da bi vsaj naročili, pa tudi to ne.Kr neki, no.
Sem pa iz manjšega mesta, pa me zanima, kje v Ljubljani je kak dober zobar, pa koliko stane čiščenje kamna?
Hvala.
ne vem kaj učiteljce napadate, da imajo preveč dopusta. Imajo zobarji in pediatri, ki delajo v zdravstvenih domovih bistveno več dopusta pa še manj časa dnevno so v ordinacijah. Moja zobarca pride ob 8.00, asistentka ji skuha kavo, začnejo ob 8.30 in končajo ob 12.30, potem še spucajo in ob 13.00 jih več ni. pa še dela s tečnimi učenci in zoprnimi starši nimajo, zaslužijo veliko več kot učiteljce. ha ha ha, res bi bilo bolje iti za zobarja ali kakšnega dohtarja v zdr. domu. Dežurstvo enkrat mesečno 8 ur.
To ni res. Toliko dopusta imajo zdravniki, če imajo priznan dodatek za delo pod posebnimi pogoji (sevanje, delo s prizadetimi osebami).
Jaz imam 31 dni dopusta, toliko, kot vsi ostali s primerljivo situacijo (delovna doba, starost).
Bilo bi dobro, da ne govorite kar povprek nekaj, kar ni res. Kajti popravka itak nihče ne bo več bral, še 100 let pa bodo vsi govorili eno in isto laž, ki so jo na ta način prebrali.
Na to vprašanje bi lahko odgovorila le ona sama. Zagotovo pa toliko dopusta nima, če je v javni mreži. Popolni zasebniki lahko imajo dpusta toliko, kolikor hočejo.
Če ga imate 30 dni, ga imate na delovno dobo, na delo z računalnikom (ki ga zdravniki nimamo), za otroke… in se nabere. Meni sta 2 dneva odpadla zaradi “prestarih” otrok in tako je dopust tak, kot je. Ko bom 50, dobim 5 dni, tako kot vsi, ko dopolnijo starost 50 let.