Najdi forum

Zivjo!

Pred kratkim sem se zaposlil v podjetju kot inziner. To podjetje mi bo sedaj placalo jezikovni tecaj anglescine, ki pa si ga moram sam izbrati. Naj povem se, da sem se nazdanje jezika ucil v gimnaziji, na faxu anglescine nismo imeli, tako da moje znanje ni boh ve kaj.

Zanimajo me vase dobre ali slabe izkusnje z jezikovnimi solami,…. katero mi predlagate?

LP!

Mislim, da je zaradi precejsnje konkurence (vsaj v Ljubljani) nivo pouka
na razlicnih solah precej podoben. V vsakem primeru bos pred uvrstitvijo
v skupino pisal uvrstitveni test, s katerim bodo preizkusili tvoje dosedanje
znanje. Verjetno je v tvojem interesu, da prides v cim boljso skupino, zato
prej le malo vadi.

Sama grem vsaj v en do dva jezikovna tečaja na leto , tako da imam s tem kar nekaj izkušenj. Kakor ti je že odgovoril Aligator , verjetno bodo s testom preizkusili tvoje znanje. Če imaš možnost izbirati , izberi nadaljevalni tečaj , ker ti gimnazija le daje solidne osnove. Vsak tecaj pa tako ali tako najprej osveži znanje tecajnikov preden gredo k nadaljevanju. Moj nasvet je tudi , da s tecaji nadaljuješ ( vsaj 3 stopnje , da se splača)

Uživaj in veliko uspeha !
LP

Tudi jaz sem se morala po (tehničnem) faksu, kjer nismo imeli tujih jezikov sama še dodatno jezikovno izobraževati. Na angleščino sem hodila na Center za tuje jezike (Vilharjeva), toda od tega je kakih 10 let, zdaj mislim da je že morje novih jezikovnih šol. Takrat se je CTJ štela za kar eminentno, jaz sem bila čisto zadovoljna.
Razvrstijo te pa na osnovi testa, če si hodil na gimnazijo, bi moral pasti tja v 3 ali 4 stopnjo (na CTJ je bilo 7 stopenj po en semester). Kot je rekel Aligator, se ti splača malo prej predelati slovnico, da boš višje uvrščen, potem pač malo bolj garaš (ali pa tudi ne, če si talent), imaš pa na koncu več od tega. Srečno!

Ja, najbrž boš imel nekaj težav, jaz sem jih tudi imela, ko sem se na višji stopnji po tolikih letih spet srečala s tujimi jeziki. Pa vendar, kjer je volja, tam je tudi – moč.

Dobre jezikovne tečaje, predvsem s stališča, da ti nudijo resnično učenje tiste strokovne komunikacije in korespondence, ki jo pri svojem delu potrebuješ, je jezikovna šola Babilon v Ljubljani, morda tudi MINT jezikovna šola, ki se v veliki meri trudi pripravljati strogo strokovno in uporabno koresponenco, tovrstna pa je tudi šola EUROLINGUA Ljubljana.

Veliko veliko uspeha in dobre volje pri “speakanju”, “sprech-anju”,…….

Marija

Panteon.
P.s. A ste ostali sploh prebrali, kaj Žiga sprašuje? Želel je predloge, ne pa modrovanja o tem, v katero skupino ga bodo uvrstili in da naj pred tem vadi.
Halo?

No , ljubica , konkretne predloge lahko damo , če pove , v katerem kraju želi obiskovati tečaj !
A mogoče v N. Gorici ?
Ni problem , tu jih kar nekaj poznam , ki organizirajo jezikovne tečaje 🙂

lp A.

Živjo,

jaz že 3 leta obiskujem tečaje na CTJ-ju (angleščino in nemščino). Kot je povedala že Mambica je na dobrem glasu, tečaj je intenziven, naučiš se veliko v kratkem času, ker so skupine majhne, si prisiljen veliko govoriti, predavatelji so večinoma super. Še en namig: če se odločiš za CTJ, poskusi dobiti predavatelja Veleta (sej ga vsi poznajo), njegov način je sicer malo drugačen (sproščen) ampak definitivno najbolj zabaven… Pa še vso terminologijo s področja sex-a boš osvojil;)

Zanima me, katera ti je bolj všeč: Afna ali jaz?

Ja ta bo pa težka, ker nobene še nisem videl. Ja verjetno sta obe fejst.

odvisno je tudi, koliko si pripravljen plačati…..
če imaš denar(če ti firma toliko plača) in bi se rad hitro (v enem tednu) veliko naučil
potem je najboljša šola tujega jezika v ALFA STANJU in sicer INDIVIDUALNO, torej samo ti in prfoks…..eno uro delo s prfoksom eno uro alfa stanja na posebni napravi, ki jo je razvila NASA ….obstajajo tudi tečaji v ALFA STANJU s sugestijo, ampak ta z NASA aparaturo je boljši…važno je samo sproščenost in pravilno dihanje…..torej dopoldan 4 ure, popoldan 4 ure…..5 dni, od ponedeljka do petka…..pišeš vstopni test in na koncu tudi test….razlika bo očitna—procent se poveča od 30% na 85% do 95%………..za stopnjo ki jo seveda obiskuješ…najbolj pa se poveča besedni zaklad……cena je astronomska 2000 eurov (4000 dem)….
kje je to, ne bom napisal, nočem delati reklame, če pa koga res zanima, mi naj to sporoči na e. mail…….

New Report

Close