Jezikovna šola BERLITZ – vaše izkušnje
HI!
Ja, sama imam izkušnje z Berlitzom vendar na ravni poučevanja odraslih, se pravi, jaz sem bila “študent”. Zadeva ima učinek in je zanimiva! Obiskovala sem tečaj 4 jezikov naenkrat, vendar sem, recimo pri francoščini, imela problem, ker dejansko nisem razumela nobene besede. Učiteljem pa tudi, če znajo slovensko, ni dovoljeno, da med uro z učenci komunicirajo slovensko. Ne glede na to, koliko razumeš, ni varijante, da spregovorijo v slovenčini. Tukaj sem nekoliko “zmrznila”, ampak v končni fazi smo tudi tukaj prebili led.
Mislim, da imajo tudi za take malčke zanimive programe, saj sem opazila tu in tam kakšno razposajeno in zadovoljno skupinico.
Osebno pa vem, da sem se največ angleščine naučila iz gledanja podnaslovljenih filmov in dokumentarcev, ker dokler si otrok, si kot spužva in če te nekaj res zanima memoriraš podatke kar podzavestno, brez problema in veliko tega dejansko ostane v glavi. Mi je od začetka očitno vseeno bolj sedla kombinacija slovenščine in tujega jezika. Sem mnenja, da nekdo ti pa vseeno mora včasih kakšno zadevo razložiti v tebi domačem jeziku.
Sicer sem bila z učitelji na Berlitzu nadvse zadovoljna, ker obvladajo svoje delo in zagotovo sem svoje znanje pošteno nadgradila. So opazili tudi drugi, Angleži in Nemci!
Veliko sreče in uspeha!
Imate mogoče izkušnje tudi z ostalimi šolami? Po Ljubljani sem sedaj videl jumbo plakate Jezikovne Akademije – http://jezikovna-akademija.si/… imate kakšne izkušnje z njimi?