Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami jezik gluhonemih

jezik gluhonemih

Pozdravljeni

Zanima me če se je možno naučiti gluhonomega jezika kje preko spleta ali če mi lahko kdo svetuje kakšno uporabno literaturo za individualno učenje..

lp

Kaj pa je to “gluhonemi jezik”?

http://www.tolmaci.si/

Na tem linku so posamezni elementi slovenskega znakovnega jezika. TUdi druge države imajo podobne linke svojega jezika.

Aha. Govora je torej o slovenskem znakovnem jeziku. Slovenski znakovni jezik ni gluhonem jezik, ampak je jezik gluhih. Prosim, da ne uporabljaš besede “gluhonem”, ker je žaljiva. Jaz sem gluh, vendar nisem nem.

Se opravičujem..sem se zavedla ko se poslala še enkrat se opravičujem vsem..lP

Jaz pa mam prijateljico gluho pač ma slušni aparat. Jaz pa sem zdrava.

Tak pač je taka se je že rodila moja prijateljica. Jaz sem pa zdrava.

Mislim, da sem zdrava. Zaenkrat.
Tako se napiše.

In, človk je lahko zdrav tud če ne sliši.
In tud če slišiš ni rečeno da si zdrav.

lepo pa je imeti prijatelje, s tem se strinjam

Če te zanima svet tišine, najdi na netu spletno televizijo, kjer je vse v znakovnem jeziku s podnapisi!!!

vašega ministra je menda nekaka tromboza in manjša kap, ko se je potapljal ob svoji jahti v južni dalmaciji.
Zdaj je že v lj.
če bi mu bi(o) prizadelo poti za sluh, bi postal gluh kot mi.
Bi ga pol rad videl, ko ne bi mogel tako komunicirat kot je do zdaj.
Kar naenkrat mu bi postalo jasno kako je gluhim.
Ampak prepozno. Odrinjen v svet manjših šans bi bil, kot smo zdaj mi.

Navk mojga bluza:
Tudi kao zdravim slišečim je treba zelo malo, da se nam pridružijo, izbrancem.
Ravno včiri ti srečam napihnenea zeta od enga prjatla, in je mel nov slušni aparat. Prej je slišal OK.
Sem pristopil, mu stisnil roko in mu rekel dobrodošel med nas. Je kar pisano pogledal.

Ja, še marsikdo se nam bo pridružil.
Kmalu.

Mihau, sploh zdaj, ko poslušamo tako naglas glasbo je velika verjetnost, da se vam pridružimo.
Ker pa je ravno ta tema, lahko mogoče kdo pove, je še kakšna razlika med tečaji na zavodu in pa pri tolmačih? Razen te, da je na zavodu več stopenj?

Spoštovani!

Razlika je v tem, da so cene višje v zavodu združenja tolmačev in da iz tega programa lahko greste v šolo za tolmače in opravite izpit za tolmača. S tem se vpišete v register tolmačev slovenskega znakovnega jezika. Tečaji v zavodu so številčno obiskovani z vseh strani in cenovno ugodnejši.

mag. Petra Rezar

Eh, Petra, nisi dala pravi odgovor na vprašanje, kakšna je razlika tečajev med ZT in ZGN. Razlika je samo v stopinjah, za cene ne vem. Tečajniki na ZT komaj kateri lahko pridejo do statusa tolmača, isto je na ZGN. Uspejo samo najuspešnejši. To je to.

New Report

Close